Vivienne Westwood jedna je od onih kreatorica visoke mode koja svoje najskuplje kreacije ne dizajnira isključivo zato da bi ih na pladnju dala holivudskim zvijezdama za pokazivanje na crvenom tepihu. To je dokazala i na Tjednu muške mode u Milanu

Uvijek buntovna modna vizionarka Vivienne Westwood desetljećima pomiče granice mode i pokazuje kako se ispod naizgled površne zabave krpicama itekako može duboko zagrebati.

Tako je na Tjednu muške mode u Milanu pokazala kolekciju inspiriranu beskućnicima i njihovoj svakodnevnoj borbi s okrutnim vremenskim uvjetima i društvenim odnosom prema njima. Ti, kako kaže, heroji preživljavanja rezultat su okrutne zapadne civilizacije.

'Na majicu sa svojom porukom o promjeni klime - djelujte sad, usporite - stavila sam i natpis - milijarde čine beskućnike. I mislim da će se upravo to dogoditi kroz nekoliko generacija i ranije' izjavila je Westwood.

Bez obzira volite li ili ne naizgled luckastu, ali ustvari vrlo ozbiljnu punk gospođu, morate priznati da zahvaljujući njoj moda nije tako daleko i uobraženo mjestoOsim angažiranih majica, dizajnerica je na pisti oblijepljenoj starim kutijama u milanskom muzeju della Permanente pokazala kolekciju u kojoj je džemper imao ulogu hlača, a šalovi kaputa.

Recikliranje je bila poruka, kao i višefunkcionalna odjeća. No, angažirana vizija nije ugrozila njezinu dizajnersku genijalnost koja je i kolekciju inspiriranu ljudima s ceste pokazala kao vrhunski estetski doživljaj.

Modni dodaci nisu bile torbice niti remeni s prepoznatljivim žezlom kao logom Dame Westwood, već vreće za spavanje, kolica iz samoposluživanje te prostirke.

Vivienne Westwood: 'Ne kupujte, reciklirajte odjeću'

I ovog se puta dotakla teme borbe protiv terorizma pokazujući i kombinezon narančaste boje, upravo onakav kakav nose zatvorenici Guantanama.

Slavne ljepotice na reviji Vivienne Westwood

Bez obzira volite li ili ne naizgled luckastu, ali ustvari vrlo ozbiljnu punk gospođu, morate priznati da zahvaljujući njoj moda nije toliko daleko i uobraženo mjesto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju