Mnogi fitness-stručnjaci slažu se da je plivanje najbolja vježba za cijelo tijelo, ali nije jedina koju možete izvoditi u moru.

Plivanje je sjajna kardioaktivnost koja velikom brzinom sagorijeva kalorije i ne stvara pritisak na zglobove. Međutim, ako niste ljubitelj plivanja ili jednostavno želite drugim vježbama nadograditi svoju fitness-rutinu tijekom boravka na plaži, onda za vas imamo tri jednostavne vježbe.

Sve tri vježbe možete odjednom izvoditi u intervalima, a poredajte ih prema vlastitoj želji.

Ovaj set prije svega je namijenjen struku i pomoći će vam u klesanju trbušnih mišića, ali sjajno djeluje i na ostatak tijela jer prilikom vježbanja voda pruža otpor i tako sve mišiće u tijelu tjera na rad.

1. Lažni trbušnjaci

Legnite u plićak tako da vam glava bude izvan vode, a dio tijela od ramena prema dolje u vodi. Podloga ne mora biti ravna i položaj tijela pod blagim nagibom ne smeta izvođenju vježbe. Ruke stavite uz tijelo i ravno ispružite noge. Zatim istovremeno dižite ravno ispružene noge i trup dok ruke držite u položaju kao da pokušavate dotaknuti nožne prste. Ponovite 10 puta.

2. Čučnjevi u vodi.

Stanite uspravno u vodu do bedara. Pružite obje ruke ravno ispred sebe i čučnite. Ponovite 10 puta.

Plivanje Sol liječi: Četiri odlična razloga zbog kojih se trebate baciti u more Bol u leđima Nije leđno: Koji je zapravo najbolji stil plivanja ako vas bole leđa?

3. Podvodni bicikl.

Stanite u vodu do vrata i nogama imitirajte vožnju biciklom. Radite vježbu jednu minutu.

SAVJET: Sve tri vježbe možete odjednom izvoditi u intervalima, a poredajte ih prema vlastitoj želji. Možete ih izvoditi i po nekoliko puta dnevno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju