Od 6. ožujka nedjelje su rezervirane za ples. Naime, tada je na Novoj TV započelo emitiranje nove sezone showa "Ples sa zvijezdama", na veselje svih ljubitelja plesne umjetnosti i ljepote pokreta.

Galerija Vlatka Pokos u sjajnoj kombinaciji Vlatka Pokos Vlatka Pokos +2 Vlatka Pokos

Među 13 zvijezda koju su svojom izvedbom prikovale gledatelje za male ekrane bila je i Vlatka Pokos. Hrvatska voditeljica i pjevačica otplesala je bečki valcer u paru s plesnim partnerom Mateom Cvenićem.

Zavladala je plesnim podijem, ali i zagrebačkom špicom kojom je prošetala u sjajnoj kombinaciji. Među street style izdanjima domaćih ljubiteljica mode najčešće viđamo trendovske odjevne komade, ali Vlatka ipak preferira klasične komade koji nemaju samo sezonsku vrijednost.

Vlatka Pokos u sjajnoj kombinaciji Vlatka Pokos u sjajnoj kombinaciji (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Bazu njezine odjevne kombinacije sačinjavaju komadi u crnoj boji. Crna dolčevita jedan je od sinonima za bezvremensku modu, jesensko-zimski komad koji pobjeđuje sve trendove, a Vlatka ga je spojila s još jednim klasikom - crnim hlačama. Nosila je i elegantan karirani sako u sivoj boji.

Utaknula ih je u predivne čizme koje potpisuje Jimmy Choo - model pod nazivom Mavis s efektom krokodilove kože ima potpeticu od 8,5 centimetara.

Vlatka Pokos Vlatka Pokos (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Kombinaciju je zaokružila jednom od najpoželjnijih modela torbi na svijetu. U pitanju je torba Lady Dior francuske modne kuće Dior. Ovaj model lansiran je 1995. godine, a popularizirala ga je britanska princeza Diana kojoj je torbu iste godine poklonila tadašnja prva dama Francuske, Bernadette Chirac.

Odabirom ove torbe Vlatka Pokos pokazala je kako je velika ljubiteljica svevremenske klasike, a s našim čitateljicama podijelila je tri savjeta za bezvremenski stil koje možete pročitati u nastavku.

1. Uložite u vječne komade

Ja mogu od trenda uzeti nešto što mi se sviđa i uklopiti u svoj stil, ali u principu volim vječnu klasiku. Dobra, crna torba je must have. Ne mora biti jako skupa, ali da je dobre kvalitete i da je decentan dizajn koji traje godinama. Uložite i u lijepe, crne, udobne čizme koje nemaju preuske sare tako da možete u njih staviti hlače, što je stil koji jako volim, te u, primjerice, kvalitetnu crnu dolčevitu, kaput, traperice i bijelu košulju.

Ti vječni, kvalitetni komadi traju i oni su na neki način uvijek moderni, ali su dovoljno decentni da ih možete godinama reciklirati, a da se to ne vidi, odnosno da uvijek izgledaju drugačije i novo. I onda se s tim ključnim, klasičnim komadima možete igrati i kombinirati ih i s drugim bojama. Čizme koje imam na fotografijama nosim i na svijetle ili sive traperice, uz bijelu košulju ili majicu tigrastog uzorka.

Vlatka Pokos Lady Dior je cijenjena i kultna klasična torba modne kuće Dior (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

2. Pronađite torbu svog života

Lady Dior je torba mog života. Imam ih pet, a prvu sam kupila s tridesetak godina. Takva torba je vječna i nosi se godinama, da ne kažem cijeli život. Kupujem jednu torbu godišnje, možda dvije ako nađem neku na rasprodaji, poput torbi Stelle McCartney koje obožavam. Mogu se naći na sniženju, nisu kožnate i ne traju toliko dugo, ali su jako lijepe. Model Lady Dior kojeg nosim na fotografijama je u stilu black on black koji se pojavio prije četiri, pet godina.

Uvijek kažem da je to torba za ženu 21. stoljeća. Izrazito je univerzalna, mogu je nositi bez remena za elegantan, večernji look, a s remenom je super i za dnevne kombinacije. Nosim je i na tenisice i na robusne bajkerske čizme ili na elegantno crno odijelo. Osim crnih, volim i torbe u nude nijansama, kao i boju slonove kosti. To su moje tri boje. Dobra, kvalitetna torba dodaje na kvaliteti života, s njom se osjećamo uspješnima i samostalnima, torba je neodvojiv dio žene.

Vlatka Pokos Vlatka Pokos (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Pokojni Karl Lagerfeld razumio je tu vezu između žene i njene torbe i što nama torba znači. Naravno, najljepše je kad si same priuštimo torbu, to je divan osjećaj, kad nagradiš samu sebe. Torbe poput Diorovih i Chanelovih su i dobra investicija jer ih jednog dana, ako poželite, možete i prodati. Vintage i special edition modeli prodaju se i za veću cijenu od novih modela. No, ne mora torba biti najskuplja, ne mora ništa biti najskuplje da bi žena imala svoj stil i da bi izgledala super.

3. Igrajte se detaljima, poput šala na torbi

Na gotovo svaku torbu možete staviti kao zgodan, sofisticirani detalj mali šal kojeg je modna kuća Hermes nazvala Twilly što je postao generički naziv za takve šalove, a u Dioru se oni zovu Mitzah. Mitzah je bila muza i najbolja prijateljica Christiana Diora, ona je uvijek nosila šal oko zgloba i Dior je kao homage njoj šal nazvao Mitzah. Takav mali šal može skroz promijeniti stil torbe, poslužiti kao neki akcent i dodati malo boje. A možete ga, na primjer, nositi i kao ukras u kosi.

Vlatka Pokos Vlatka Pokos (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju