Za ženom koja pršti sekspilnoću i samouvjernošću dok hoda u visokim potpeticama malo tko se neće okrenuti na cesti. Ta žena možete biti i vi, uz našu malu školicu hodanja u štiklama. Donosimo vam 7 savjeta koje ćete moći iskoristiti bez obzira nosite li već neko vrijeme visoke potpetice ili ste tek počeli

1. PRAVILNO DRŽANJE
Pravilno držanje tijela osnovni je faktor lijepog hodanja u potpeticama. Nježno zabacite ramena unatrag, što će vas u trenutku izdužiti i učiniti višima. Bokove zarotirajte malo natrag pri čemu će vam i stražnjica izgledati više podignuto, a kako biste to lakše izveli ključno je aktivirati trbušne mišiće koji su središnji dio tijela. Nakon kratkog vremena vježbanja ovaj stav tijela postat će vam potpuno prirodan.

2. ČVRSTI ZGLOBOVI
Mnoge žene imaju problema s klimavim zglobovima dok hodaju u petama, a to je zato jer većinu težine tijela stavljaju na petu, kako se hoda dok smo bosi ili u ravnim cipelama. Rješenje je da težinu prebacite na čitavo stopalo ili na prste.

3. OPUŠTENA KOLJENA
Kada žena hodajući u potpeticama previše stisne kvadricepse i koljena može izgledati previše ukočeno i neprirodno, odnosno kao robot. Kvadricepse možete malo stisnuti, ali morate lagano opustiti koljena i držati ih opuštenima cijelo vrijeme dok hodate.

4. SAMOUVJERENI HOD
Kad je o držanju tijela riječ gornji dio tijela ne smije vam biti previše naprijed niti previše natrag. Dok hodate, zamišljajte da lagano klizite kroz zrak što će učiniti čuda za vaš seksi i samouvjereni hod u štiklama.

5. KRENITE S NIŽIM POTPETICMA
Počinjete li tek hodati u potpeticama, krenite s niskim potpeticama te s vremenom prijeđite na više i visoke. Treba znati da što je potpetica viša to je potrebnije da tijekom hoda težinu što više prebacujete na prste, a ne na petu i da ne radite korake čitavim stopalom. Također kada nosite vrlo visoke potpetice lagano njišite bokovima.

6. NOGA ISPRED NOGE
Uobičajeno je da kada hodamo u ravnim cipelama hodamo tako da nam noge idu u stranu, a u štiklama noga treba ići pred nogu, tako da se unutarnja strana bedara lagano dodiruje.

7. PRODUŽENI KORAK
Kad hodate u štiklama također nemojte raditi premale korake, jer ćete izgledati nezgrapno i neženstveno, već hodajte lagano produženim korakom. Idealna dužina koraka je ona koja je u ravnini sa zamahom ispružene ruke dok hodate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju