Veličanstveni nakit i predimenzionirane cvjetne instalacije u bež tonovima čiju nježnost dodatno ističe crvena boja baršuna čine savršenu kompoziciju Zaks izloga koji nas pozivaju da prekrasnim darom razveselimo dragu osobu.

 Odmak od klasičnih motiva srca i cvjetnih aranžmana u crvenoj boji osmislila je dizajnerica Dajana Jurman – Osip stavljajući fokus na cvjetove koji svojim velikim formatima i svijetlim bojama istovremeno daju dojam veličine, ali i krhkosti. Neizostavna crvena boja ljubavi ukomponirana je kroz tkanine kao upečatljivi kontrast na kojem leži svjetlucavi zlatni i srebrni nakit. I sama dizajnerica razvijajući koncept dizajna izloga promišljala je o tome kako govoriti o ljubavi na univerzalan način:
„Nimalo jednostavno. Naučeni smo na raznolike simbole: srca, amorove strelice, crvene ruže - a ipak, s druge strane, ona je toliko individualna i posebna. Taj snažni, tinjajući osjećaj u nama budi i davno usnule snove. Pokreće li svijet, odgovor ostavljam svakome na izbor, ali zaljubljenog čovjeka lako je prepoznati.
Kod Zaksa, u uređenju izloga za Valentinovo, vidjela sam nježan spoj cvijeća i elegancije kako bi dala akcent na bezvremensku ljepotu nakita što plijeni pažnju. Nenametljivo, a ipak dosta snažno, u zagasitoj i nježnoj kolornoj paleti koja odskače od ostatka - Zaks nije još jedno od srca i Amora u nizu, on je više od toga. Često u vlastitom radu istražujem sličnosti čovjeka i biljnog svijeta, stoga je ljubav, u ovom slučaju, poistovjećena s procvalim cvijetom.“

Profinjenost osim u izlogu pronalazimo i u prepoznatljivim Zaks kutijicama, a sada nam dolaze i u obliku limitiranog seta - konavoskih naušnica i ogrlice koje dolaze u dvije varijante, silver s bijelim biserom ili srebro 18 karatne pozlate. Komplet tradicijskog nakita nastao ručnom izradom majstora zlatara razveselit će sve ljubiteljice moderne tradicije jer upravo su Konavoke jedne od najpopularnijih naušnica koje već nekoliko sezona ne izlaze iz mode.

Osim spomenutog seta, nova Zaks kolekcija donosi nam raznovrsni spektar nakita, od minimalističkih komada decentnog dizajna do onih upečatljivih, raznobojnih koji ne mogu proći nezamijećeno. Šarene narukvice, viseće naušnice, klasični ringovi i elegantno prstenje daju neograničenu mogućnost nizanja i kombiniranja, a pristaju uz sve modne kombinacije, od svečanih outfita, poslovne elegancije, pa sve do efektnih komada kojima će dodati još jednu notu zanimljivosti. Tim stilskim elementima vodili su se i u Zaksu na snimanju nove kolekcije u Hrvatskom Glazbenom Zavodu čiji se dojmljiv interijer savršeno uklopio s bajkovitim kombinacijama nakita i outfita.

Više informacija o novoj ZAKS kolekciji potražite na: http://www.zaks.hr/zlatarna/valentinovo-u-zaksu
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju