Postoji legenda koja kaže da godišnji odmor koji uključuje djecu zapravo i ne postoji. Iako je za roditelje samo bijeg od svakodnevice već veliki pomak, za klince nova okolina znači niz novih avantura, kojima pristupaju s puno energije i entuzijazma.

  Galerija Apartman Vesna idealna je smještajna jedinica za četiri osobe Odlučite li se za Rabac ovog ljeta, Apartman Suzi A1 nudi smještaj za maksimalno četiri osobe Apartman Suzi A1 ima terasu s koje svako jutro možete popiti kavu s pogledom na more +6 Planirate li posjet Korčuli ovog ljeta, odsjesti možete u Apartmanu A2 + 2 pomoćna

Opuštena djeca i bezbroj pitanja vezanih za sve što vas okružuje uz ljetnu vrevu i pune plaže dok je vani +35 – dobar je recept za gubitak i ono malo energije i strpljenja koje vam je ostalo. Dodatni problem na godišnjem odmoru stvaraju i udaljene plaže do kojih je teško pješačiti, posebno ako se nalazite u manjim mjestima na kojima je nemoguće pronaći parking. Kutak u kojem se cijela obitelj može skloniti u hlad, ali i dobar prilaz moru bez strmog kamenja glavni su uvjeti za odabir plaže.

Na specijaliziranoj platformi PrivatniSmještaj.hr pronašli smo idealna mjesta na kojima ćete se i vi napokon odmoriti bez dodatnih briga i živciranja. Uz plaže koje se nalaze blizu apartmana i dovoljno mjesta u hladu za cijelu obitelj povratak na posao s kroničnim umorom nakon godišnjeg odmora s djecom uz ovih pet lokacija postat će prava nepoznanica.

1. Na istarskoj plaži Lanterna klinci mogu uživati u zabavnom parku na vodi

Odlučite li se za Rabac ovog ljeta, Apartman Suzi A1 nudi smještaj za maksimalno četiri osobe Odlučite li se za Rabac ovog ljeta, Apartman Suzi A1 nudi smještaj za maksimalno četiri osobe (Foto: Privatni smještaj)

Istra je uvijek dobra ideja, posebno kad je riječ o plažama koje imaju plavu zastavu jer znate da je oko vas more čija je čistoća neupitna. Osim bistrog mora i blagog ulaza, tik do plaže nalazi se šumica koja osigurava hlad tijekom čitavog dana. Tu možete bezbrižno smjestiti ručnike i cijeli dan provesti očarani zvukovima i mirisima mora.

Ne trebate strahovati od velikih gužvi jer je plaža prostrana, pa će svatko pronaći mjesto za sebe. Klinci će svoju zabavu sigurno naći u zabavnom parku na vodi, zbog čega roditelji napokon mogu malo odahnuti. Odlučite li se za Rabac ovog ljeta, Apartman Suzi A1 nudi smještaj za maksimalno četiri osobe, koji se nalazi 50 metara od centra i ima terasu s koje svako jutro možete popiti kavu s pogledom na more. Na odmor možete povesti i svojeg čupavog prijatelja jer su kućni ljubimci u apartmanu dobrodošli.

2. Igra u pijesku na nestvarnoj plaži Sakarun

Na Dugom otoku, doslovno u prvom redu do mora smjestio se Apartman Zaglav Na Dugom otoku, doslovno u prvom redu do mora smjestio se Apartman Zaglav (Foto: Privatni smještaj)

Ako bismo Sakarun trebali usporediti s nekom svjetski popularnom destinacijom za odmor, mogli bismo sasvim sigurno reći da i mi imamo svoje Havaje. Na Dugom otoku smjestio se raj na kojem klinci satima mogu uživati u igri na pijesku tik do smaragdnog mora koje je nevjerojatno čisto. Ne trebate se brinuti oko papučica za vodu jer djeca ovdje bezbrižno mogu hodati bosa, a poželite li se skloniti u hlad, gusta šuma koja okružuje plažu idealno je mjesto i za popodnevni spavanac najmlađih članova obitelji.

Do plaže vas može dovesti vlakić, pa se ne trebate brinuti ni za automobil, a djeci će to svakako biti novi doživljaj na praznicima iz snova. Na Dugom otoku, doslovno u prvom redu do mora smjestio se Apartman Zaglav, u kojem se udobno može smjestiti peteročlana obitelj. Kroz prozor kuhinje i blagovaonice apartmana uživat ćete u pogledu na more, a dozvoljeni su i kućni ljubimci.

3. Tobogan ili trampolin na plaži Dražica uvijek su dobra ideja

Odlučite li se ove godine za Biograd na Moru, Apartman Aurora - a5+1 bit će idealan za vas Odlučite li se ove godine za Biograd na Moru, Apartman Aurora - a5+1 bit će idealan za vas (Foto: Privatni smještaj)

Plaža Dražica, koja se nalazi u Biogradu na Moru, sve mame osvojit će svojim šljunčanim ulazom u more, zbog kojeg najmlađi članovi obitelji mogu uživati u bezbrižnoj igri u plićaku. Dok roditelji ispijaju svoju kavu u obližnjem kafiću, djeca će sigurno vrlo rado vrijeme provesti zabavljajući se na trampolinu ili toboganu koji se nalaze na plaži. Osim kabine za presvlačenje i tuša, na plaži se nalazi i restorančić u kojem obitelj u predahu od kupanja i igre može nešto pojesti.

U blizini je također i veliko parkiralište, pa vam puno torbi i luftića koje nosite na plažu neće predstavljati problem, a hlad u blizini bit će idealan da se sklonite i popodnevni odmor potražite negdje u borovoj šumi. Odlučite li se ove godine za Biograd na Moru, Apartman Aurora - a5+1 bit će idealan za vas. Smještajna jedinica nudi dvije sobe i tri kreveta.


4. Vela Pržina na Korčuli pravi je raj na otočkoj osami

Planirate li posjet Korčuli ovog ljeta, odsjesti možete u Apartmanu A2 + 2 pomoćna Planirate li posjet Korčuli ovog ljeta, odsjesti možete u Apartmanu A2 + 2 pomoćna (Foto: Privatni smještaj)

Korčula je svakako jedan od najvećih otočkih dragulja u Hrvatskoj, na koji se isplati barem jednom otići. Idealna je za sve one koji ne vole ljetne gužve jer je uvijek lako naći uvalu u kojoj možete uživati u osami. Kad je godišnji odmor s djecom u pitanju, stvari su ipak malo drugačije, ali za vas smo pronašli plažu na kojoj i s klincima možete odvojiti vrijeme za sebe.

Okružena vinogradima i čistom prirodom, plaža Vela Pržina ponudit će dovoljno hlada za cijelu obitelj, ali i dovoljno mjesta za igru i zabavu jer je vrlo prostrana, pa na njoj gotovo nikad nema velikih gužvi. Djeca će bezbrižno trčkarati, a roditelji napokon odahnuti i uživati u čitanju knjige ili drijemanju na plaži.

Planirate li posjet Korčuli ovog ljeta, odsjesti možete u Apartmanu A2 + 2 pomoćna, u samom srcu Korčule. U njemu se udobno mogu smjestiti četiri osobe, a na pogled na more koji se pruža s balkona, ne možete ostati ravnodušni. Samo malo šetnje trebat će vam do muzeja Marka Pola i njegove rodne kuće što pri posjetu Korčuli svakako ne smijete propustiti.
 

5. Makarska rivijera ima svojeg asa u rukavu – plažu Punta Rata

Izađete li na balkon Apartmana Vesna, pred vama će se zrcaliti prekrasno i čisto more Izađete li na balkon Apartmana Vesna, pred vama će se zrcaliti prekrasno i čisto more (Foto: Privatni smještaj)

Jedna od najljepših šljunčanih plaža makarske rivijere svakako je Punta Rata u Tučepima, koju će sve mame zavoljeti na prvu. Kad jednom na plaži postavite ručnike, oduševit će vas blizina restorana i pogodan ulaz u more, gdje se klinci mogu bezbrižno igrati. Plaža je okružena borovom šumom, koja će vas oduševiti ne samo prostorom koji nudi zaklon od vrućine već i mirisom koji djeluje smirujuće. O ljepotama ove plaže često su pisali i američki blogeri, pa je svakako nemojte propustiti nađete li se u blizini Makarske.

Idealno mjesto u kojem možete odsjesti bit će Apartman Vesna, koji ima dvije spavaće sobe, a izađete li na balkon, pred vama će se zrcaliti more. Idealna je smještajna jedinica za četiri osobe, a plaža se nalazi na samo 40 metara od apartmana.
 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PRIVATNI SMJEŠTAJ po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju