Prosinac je vrijeme za uživanje u najljepšim stvarima koje život nudi: ljubavi, druženju i finim zalogajima. Prosinac, kada na svakom koraku nalazimo na povod za slavlje, prilika je i za zabavne izlete po lijepim adventskim destinacijama diljem Hrvatske, a pritom je Advent u Varaždinu, zaista nezaobilazan.

Prema bajkovitim prizorima koji stižu s toplog sjevera i dugom popisu programa, sadržaja i atrakcija, ovogodišnji Advent bit će, baš kao onaj u 2021. – hit, a postoji nekoliko najvažnijih razloga zašto to tvrdimo!

PR PR Foto: PR

Čarolija zaista postoji – ima crvenu kapu, dugu bijelu bradu i stanuje u Varaždinu

Točnije, stanuje u Gajevoj ulici na broju 10, a na vratima piše: „Djed Mraz“. Zaista, to je on, glavom i bradom, prošle je godine stigao iz Finske i toliko se oduševio Varaždinom da je odlučio adresu u samom srcu Varaždina učiniti svojim zimskim domom. Njegova kuća bajkovito je mjesto, prepuno topline, veselja, priča, glazbe i smijeha malih i velikih, a uz samog Djeda tu su i njegovi slatki pomagači, vilenjakinje i vilenjaci tako da je zabava u svakom slučaju zagarantirana.

Nešto slano, nešto slatko, nešto domaće, nešto strano

Ako postoji doba godine koje naprosto traži da se prepustimo hedonizmu – to je ovo, „blagdansko“ doba. Zamamni mirisi, raznoliki okusi, topli napitci i raskošne slastice su ono za čime žudimo, a Advent u Varaždinu tu žudnju u potpunosti zadovoljava.

PR PR Foto: PR

Na sva tri adventska trga u povijesnoj jezgri Varaždina – Korzu, Trgu Miljenka Stančića i Kapucinskom trgu, naći ćete sve što vam gastro-srce želi. Pogotovo ako želi razne delicije vezane uz fine kobasice, mesne sendviče i burgere (kućice varaždinskih streetfood brendova Medonja, Škartoc ljubavi, Banus grill ili MC zalogaji) ili izuzetne slastice („Kraftne“ i „Krafnice“ na kućicama Ekos Cakes i neodoljive mini palačinke s čudesnim preljevima na prikolici Puffy). Naravno, tu je još i cijeli niz gastro lokacija s raznolikom ponudom zalogaja te raznih toplih i drugih napitaka i pića.

Love is all around

Toplina, ljubav i romantika glavni su motivi Adventa u Varaždinu. Sam grad, predivan u svako doba godine, u adventsko vrijeme postane poput prizora iz bajke. Tisuće lampica, bezbroj ukrasa, žamor sretnih ljudi i nasmijana lica sami po sebi čine dovoljan razlog za dolazak u Varaždin. No to, naravno, nije sve, jer Advent u Varaždinu, koji traje sve do 6. siječnja, donosi više od 100 raznolikih programa i atrakcija. Nabrajanje svega što se događa trajalo bi predugo pa skoknite na www.adventuvarazdinu.com!

Prije svega tu je Ledena čarolija na Kapucinskom trgu s velikim klizalištem i adrenalinskim ledenim toboganom. Tu su vikend svirke i koncerti na Korzu i Stančiću koje se, uz raskošnu ugostiteljsku ponudu, pretvaraju u prave zimske partije.

PR PR Foto: PR

Veliki i mali mogu uživati u čaroliji romantičnog i nostalgičnog karusela koji je već postao omiljenim foto-motivom Adventa, a šetnja kroz urešene ulice Varaždina, razgledavanje i kupovina raznolikih suvenira, poklona i sitnica koje se nude iz šarenih kućica i štandova, nesvakidašnji prizor velikog adventskog kalendara na prozorima barokne palače Varaždinske županije; sve to čini veseli, šareni i romantični mozaik najtoplijeg Adventa u Hrvatskoj.

Volite li zimu, prosinac, blagdane i hedonizam, obožavat ćete Advent u Varaždinu!

PR PR Foto: PR

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju