Nakon serije "Seks i grad" mislili smo da se dugo neće pojaviti serija ili film koji će ostaviti snažan modni pečat na gledateljice diljem svijeta. Međutim, samo dvije godine nakon završetka serije stigao je film "Vrag nosi Pradu".

Film ovaj mjesec slavi svoj 15. rođendan, a priča o mladoj pripravnici Andy (Anne Hathaway) i glavnoj urednici slavnog modnog magazina Mirandi (Meryl Streep) i dalje je neodoljiva svim ljubiteljicama lijepe odjeće.

Baš kao i u slučaju Seksa i grada, mnoga modna izdanja iz filma i danas izgledaju sjajno i nosivo. U galeriji pogledajte 10 odjevnih kombinacija Andy Sachs i Mirande Priestly koje su preživjele test vremena.

Koji popularni lik iz filma najvjernije opisuje vaš horoskopski znak? - 6 Horoskop i filmovi: Koji popularni lik najvjernije opisuje vaš znak?

Inače, povodom 15. rođendana filma glumačka ekipa ispričala je neke detalje koji su se događali iza kulisa.

Redatelj David Frankel ispričao je tako da je dogovor s Maryl Streep brzo sklopljen, ali trebala im je Andy. Na popisu potencijalnih glumica bile su Rachel McAdams, Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson i Kirsten Dunst.

Rachel McAdams uloga je nuđena tri puta, ali ona ju je odlučno odbijala. S druge strane Hathaway je bila odlučna u namjeri da dobije ulogu pa je posjećivala rukovoditelje studija i pokušavala ih uvjeriti da je zaposle.

Streep je na kraju bila ta koja je sve uvjerila da joj daju ulogu, a sve ostalo je povijest.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju