Prehrana za vrijeme dojenje treba biti zdrava i raznovrsna. Nemojte izbacivati niti jednu grupu namirnica sa svojeg jelovnika, a pogotovo nemojte izbjegavati složene ugljikohidrate

Prehrana siromašna ugljikohidratima za vrijeme dojenja bebe nije dobro rješenje. Ugljikohidrati su važni jer su potrebni za stvaranje laktoze, odnosno mliječnog šećera koji se nalazi u majčinom mlijeku.

'Ako želite smršavjeti dok dojite trebate to čini na način koji je siguran i zdrav za vas i vaše dijete'

No, treba znati da nisu svi ugljikohidrati jednako bitni i hranjivi. Tako bi dojilje trebale izbjegavati jednostavne ugljikohidrate poput onih koji se mogu naći u slatkišima, žitaricama koje su pune šećera, bijelom kruhu i sličnim namirnicama.

Tijelo brzo razgradi jednostavne ugljikohidrate te osoba ubrzo osjeti glad, a s obzirom na to da su vrlo rafinirani njihova hranjiva vrijednost nije velika.

Dojilje bi tako u svoju prehranu trebale uvrstiti složene ugljikohidrate poput graha i cjelozrnatih namirnica. Oni su puni hranjivih tvari te ih tijelo sporije razgrađuje. To znači da ćete se duže osjećati zasitno, imati više energije  i energično, što je dobro za zdravlje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju