U usporedbi broja centimetara današnjih ideala ljepote i onih s crno-bijelih fotografija putenih dama iz zlatnog doba Hollywooda, često se ljepotice raskošnih oblina poput Marilyn Monroe ili Rite Hayworth ističu kao idealom ženstvenosti. Ali prema podacima krojača seksi Marylinke, čini se da njezine mjere nešto skromnije nego što se do sada vjerovalo

Filmske dive iz vremena crno-bijelih filmova nisu s publikom i javnošću dijelili svoje prehrambene savjete niti pričali o tome kako održavaju liniju. Bile su mistične, nasmijane i s tijelima poput raskošnih božica.

Danas na Instagram profilima svjedočimo vježbanju manekenki i glumica, čitamo o dijetalnim shakovima najprodavanijih pjevačica koji garantiraju uski struk ili noge bez celulita.

Glumica koja bi svojim mjerama bila najbliža tijelu pješčanog sata Marylin Monroe je – Elizabeth Hurley sa svojim skladnim mjerama 86-61-86

No, čini se da jedna od najvećih zvijezda filmskog platna koja nam nije otkrila što jede za doručak, već što jedino ima na sebi kada spava, svojim mjerama ipak nije toliko puno odstupala od današnjih prehrambeno osvještenih i fit ljepotica.

Jedan od njezinih krojača otkrio je mjere prema kojima su joj šivani filmski kostimi i svečane haljine.

Marilyn Monroe je bila visoka 165 centimetara

Opseg gudnog koša bio je 89 centimetara, a struka 56 centimetara, što je 5 centimetara manje od prosječnog ženskog struka u 50-im godina prošlog stoljeća).

Veličina njezinog grudnjaka je bila 36D.

Bokovi su na metru pokazivali broju od 89 centimetara.

Broj kilograma je varirao između 52 i 55 kilograma.

Glumica koja bi svojim mjerama bila najbliža tijelu pješčanog sata Marylin Monroe je – Elizabeth Hurley sa svojim skladnim mjerama 86-61-86.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju