Kako bismo u dječjim očima ispravili ovu strašnu pogrešku, u nastavku donosimo istinitu priču o popularnom Winnie the Poohu.

Jedan od omiljenih likova iz crtića i knjiga Winnie the Pooh imao je svoju dvojnicu - stvarnu, mrku medvjedicu koja je stanovala u londonskom zoološkom vrtu. I po njoj je dobio ime Winnie, skraćeno od Winnipeg.

Winnie the Pooh nastao je prema mrkoj medvedici iz londonskoga ZOO-a

A njegova istina objavljena je u knjizi Finding Winnie: The True Story of the World's Most Famous Bear.

Autorica knjige Lindsay Mattick praunuka je Harryja Colebourna, čovjeka koji je zaslužan što je Winnipeg 1915. i dospjela u London iz Kanade. Pa je osim porijekla, odnedavno poznata još jedna činjenica o Winnieju - da je ustvari bio medvjedica. A priča ide otprilike ovako:

Na putu prema ratištima Velikoga rata jedan je kanadski veterinar (Harry Colebourn) spasio malu mrku medvjedicu. Točnije, u Ontariju ju je otkupio od tadašnjega vlasnika za 20 dolara te su zajedno nastavili put.

Uskoro je postala Winnie prema njegovu rodnome Winnipegu. U istočnoj Kanadi ukrcali su se na brod do Engleske. Proveli su nekoliko zajedničkih mjeseci, sve do Harryjeva odlaska u Francusku. Kako bi bio siguran da će Winnie biti dobro, prepustio ju je u sigurne ruke djelatnika u londonskom zoološkom vrtu.

Ustvari, tek tada će iz Winnie nastati Winnie the Pooh. U londonskom ZOO-u svakodnevno ju je posjećivao dječak imenom Christopher Robin.

Toliko je obožavao stvarnu medvjedicu da je čak i svog plišanca nazvao Winnie. Cijelom pričom inspirirao se njegov otac Alan Alexander Milne koji je 1926. napisao zbirku priča za djecu Winnie The Pooh.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju