Kako bismo u dječjim očima ispravili ovu strašnu pogrešku, u nastavku donosimo istinitu priču o popularnom Winnie the Poohu.

Jedan od omiljenih likova iz crtića i knjiga Winnie the Pooh imao je svoju dvojnicu - stvarnu, mrku medvjedicu koja je stanovala u londonskom zoološkom vrtu. I po njoj je dobio ime Winnie, skraćeno od Winnipeg.

Winnie the Pooh nastao je prema mrkoj medvedici iz londonskoga ZOO-a

A njegova istina objavljena je u knjizi Finding Winnie: The True Story of the World's Most Famous Bear.

Autorica knjige Lindsay Mattick praunuka je Harryja Colebourna, čovjeka koji je zaslužan što je Winnipeg 1915. i dospjela u London iz Kanade. Pa je osim porijekla, odnedavno poznata još jedna činjenica o Winnieju - da je ustvari bio medvjedica. A priča ide otprilike ovako:

Na putu prema ratištima Velikoga rata jedan je kanadski veterinar (Harry Colebourn) spasio malu mrku medvjedicu. Točnije, u Ontariju ju je otkupio od tadašnjega vlasnika za 20 dolara te su zajedno nastavili put.

Uskoro je postala Winnie prema njegovu rodnome Winnipegu. U istočnoj Kanadi ukrcali su se na brod do Engleske. Proveli su nekoliko zajedničkih mjeseci, sve do Harryjeva odlaska u Francusku. Kako bi bio siguran da će Winnie biti dobro, prepustio ju je u sigurne ruke djelatnika u londonskom zoološkom vrtu.

Ustvari, tek tada će iz Winnie nastati Winnie the Pooh. U londonskom ZOO-u svakodnevno ju je posjećivao dječak imenom Christopher Robin.

Toliko je obožavao stvarnu medvjedicu da je čak i svog plišanca nazvao Winnie. Cijelom pričom inspirirao se njegov otac Alan Alexander Milne koji je 1926. napisao zbirku priča za djecu Winnie The Pooh.