U glavnom gradu naše zemlje svakodnevno viđamo sjajno odjevene dame čija street style izdanja često zasjeni neki zanimljivi detalj

Ponekad upečatljive sitnice mogu zasjeniti i sjajnu odjevnu kombinaciju. U slučaju jedne zgodne dame koju je naš fotograf uočio u centru Zagreba to je bila crvena kosa, unikatni adut za privlačenje pažnje s kojeg je teško skinuti pogled.

Njezinim prekrasnim bakrenim uvojcima bilo je suđeno izdvajanje iz mase u kojoj prevladavaju plave i smeđe nijanse boje kose.

Neke od najpoznatijih glumica zlatnog doba Hollywooda imale su crvenu kosu i dok je jednima tu prekrasnu boju podarila majka priroda, druge su koristile pomoć frizera kako bi svoju kosu pretvorile u "živu vatru".

Maureen O’Hara, američka glumica irskog podrijetla, bila je prva prirodno crvenokosa glumačka diva koja je pokorila svijet svojom ljepotom. Između petero braće i sestara jedino je ona od predaka naslijedila crvenu boju kose. Glumila je prkosne heroine u vesternima Johna Forda i dijelila ekran s legendarnim Johnom Wayneom , a Hollywood se i dalje divi njezinom nevjerojatnom talentu i ljepoti.

U galeriji pogledajte još holivudskih glumica koje je krasila (prirodna ili umjetna) crvena boja kose.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju