Ako itko razumije nervozu koju su Hrvati osjećali prilikom izvođenja jedanaesteraca na utakmici protiv Japana, onda su to Marokanci. Njihova momčad sinoć je izborila ulazak u četvrtinu finala Svjetskog nogometnog prvenstva nakon napetog susreta sa Španjolskom u kojem nismo vidjeli golove ni u produžecima.

Galerija Yassine Bono Bounou Yassine Bono Bounou - junak utakmice između Maroka i Španjolske Yassine Bono Bounou +2 Yassine Bono Bounou

Onda je došao red na odlučujuće jedanaesterce, a marokanski golman ni tada nije dopustio da mu Španjolci natrpaju mrežu.

Yassine Bounou, poznatiji pod nadimkom Bono, postao je junak dana zahvaljujući dvama obranjenim penalima. Na vrijeme je uočio Sarabijinu putanju te krenuo prema lopti koju je Španjolac naposljetku ipak zabio u vratnicu, a onda je bez problema pročitao i Solera i Busquetsa, protegnuo se ispred gola i prepriječio put lopti.

Marokanski golman Yassine Bono Bounou Marokanski golman Yassine Bono Bounou (Foto: Afp)

Nakon utakmice Bono je sudjelovao na press-konferenciji, a na pitanje novinara koja je njegova strategija za obranu jedanaesteraca, skromno je odgovorio: Slušajte, malo osjećaja, malo sreće i to je to.

Yassine Bono Bounou na rukama svojih suigrača nakon povijesne pobjede Maroka Yassine Bono Bounou na rukama svojih suigrača nakon povijesne pobjede Maroka (Foto: Profimedia)

Iako je upravo on svojim obranama osigurao Maroku povijesni ulazak u četvrtfinale SP-a, vlastite zasluge uopće nije želio isticati. Toliko sam sretan zbog svoje momčadi. Odradili su sjajan posao tijekom igre, kazao je.

Gvardiol, Sosa, Majer... Tko je najzgodniji debitant na Svjetskom prvenstvu u Katru? Joško Gvardiol Joško Gvardiol i Lovro Majer na konferenciji za medije u Katru - 1 Lovro Majer +9 Nogometni reprezentativac Mislav Oršić

Marokanski Livaković, kako mu danas tepaju i strani i domaći mediji, rođen je 5. travnja 1991. godine u Montrealu, ali njegovi roditelji Marokanci ubrzo su se s malenim Yassinom vratili u svoju domovinu.

Cijelu juniorsku karijeru odradio je u klubu Wydad iz Casablance, a 2010. je debitirao u njihovoj seniorskoj momčadi. Danas je Bono golman španjolskog kluba Sevilla, u koji je došao 2019. godine, isprva na jednogodišnju posudbu, a onda je 2020. potpisao redovni četverogodišnji ugovor.

Yassine Bono Bounou Yassine Bono Bounou (Foto: Profimedia)

Iako je, s obzirom na mjesto rođenja, imao mogućnost igrati i za kanadsku nogometnu reprezentaciju, ipak je odabrao marokansku, na veselje i ponos svojih roditelja i ostatka obitelji.

Žene diljem svijeta sinoć su zamijetile markantnog i samozatajnog 31-godišnjeg golmana, a zbog njegova 192 centimetra visine mnogima su zaklecala koljena.

Yassine Bono Bounou Lopta kojoj je Bono sinoć udijelio poljubac definitivno je slušala marokanskog golmana (Foto: Afp)

Njegovo srce već je zauzeto - Bono je u braku s Marokankom Imane Khb, s kojom ima sina Isaaca. Par živi vrlo povučenim životom, a veliko veselje pružaju im njihovi kućni ljubimci, koje često objavljuju na svojim profilima na Instagramu - mačak Tommy i Ariel, ženka aljaškog malamuta.

Yassine Bono Bounou Yassine Bono Bounou (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju