Kada niste baš vješti u izradi kolača, a želite i volite ih vidjeti na vašem blagdanskom stolu, onda jednostavne slastice i šarene božićne dekoracije mogu spasiti stvar.

Isto vrijedi i za one koji su kreativni, ali kratki s vremenom. Donosimo recepte za tri božićne slastice koje možete napraviti u zadnji čas, a izgledat će kao da ste se oko njih baš potrudili.

1. Okruglice od maslaca od kikirikija i mljevenog keksa prelivene čokoladom

Ove prefine okruglice napravit ćete u trenu i od samo nekoliko sastojaka. Samo morate malo zaprljati ruke.

Sastojci:
200 g maslaca od kikirikija
100g maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
3 šalice Belbake šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
2 šalice Belbake mljevenog keksa
Za ukrašavanje:
200 g Belbake čokolade za glazuru ili Belbake čokoladni preljev za kolače
Belbake dekoracija za božićne kolače

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke žlicom, pa ih dobro sjedinite rukama. Za to vam je potrebno svega 10 minuta. Oblikujte kuglice dlanovima i ostavite ih na 15 minuta u zamrzivaču kako bi se čokoladna glazura kasnije brže stegnula. Kuglice izvadite iz zamrzivača umočite ih u rastopljenu čokoladu i ukrasite razmrvljenim kikirikijem ili Belbake božićnim ukrasima ili šarenim mrvicama za kolače. Nitko im neće moći odoljeti!

2. Čupavi keksići od kokosa, badema i čokolade

Za pripremu čupave slasne zalogajčiće dovoljno je samo pet minuta i četiri sastojka, a peći ćete ih na 170 °C oko 10 minuta.

Sastojci:
250 g Belbake kokosovog brašna
2 šalice Belbake čokoladnih kapljica
2/3 šalice grubo nasjeckanog badema
400 ml kondenziranog mlijeka

Priprema:
U zdjeli pomiješajte sve sastojke. Stavite na lim papir za pečenje i manjom žlicom za sladoled vadite smjesu u polovice kuglice. Malo ih spljoštite na vrhu i spremni su za pečenje. Pecite desetak minuta na 170 °C.

3. Šareni zabavni želei s utopljenim božićnim jestivim ukrasima

Crveni i zeleni želei s utopljenim ukrasnim zvjezdicama uveselit će svaki blagdanski stol, a s njima zaista možete biti kreativni, radite ih od soka od višnje ili bazge s dodatkom jestivih boja. Za tulum za odrasle dodajte im i malo ruma ili gina za drugačiju aromu.

Sastojci:
250 ml soka od višnje
250 ml soka od bazge (napravljenog malo slađe sa sirupom od bazge)
Belbake želatina u listićima ( 6 listića je dovoljno za 500ml tekućine)
Belbake dekoracija za božićne kolače
Zelena prehrambena boja
Malo meda ili agavinog sirupa po želji

Priprema:

Listiće prvo namačite u hladnoj vodi i kad omekšaju, tri listića stavite u zagrijani sok od bazge, a tri u zagrijani sok od višnje. Miješajte želatinu pjenjačom dok se potpuno razgradi te kuhajte po uputama na vrećici od želatine. Soku po želji dodajte još malo meda ili sirupa od agave, ruma ili gina, a kako bi zazelenili sok bazge dodajte mu malo zelene prehrambene boje. Imate li silikonske kalupe s božićnim motivima poput borića ili zvjezdica, mlaku mješavinu ulijte u njih dodajte par ukrasa po želji i stavite u hladnjak na pola sata.

Sve za vaše slastice, koje ćete pripremati u zadnji čas, možete pronaći u Lidlu od 9. prosinca, 2019

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju