Dobro srce i darežljivost dvanaestogodišnjeg Campbella Remessa iz Australije uvjerila nas je da je upravo on najuvjerljiviji Djed Božićnjak

Kada je imao samo 9 godina Campbell Remess iz gradića Acton u Tasmaniji pitao je roditelji bi li mogao bolesnoj djeci u bolnici kupiti božićne darove. Kada su mu roditelji rekli da za to nemaju novaca s obzirom da imaju veliku obitelj s devetoro djece, to ga nije smetnulo u namjeri.

On ih je odlučio sam napraviti. Uz pomoć interneta naučio je kako se šiva, ali i koji su mu materijali potrebni za izradu igračaka. Tako je rođena nevjerojatna priča po imenu Project 365 by Campbell kojoj je glavni cilj osigurati jednu igračku dnevno za bolesno dijete – odnosno 365 igračaka u godinu dana.

Za izradu prvog medvjedića bilo mu je potrebno 5 sati, a danas ovaj nevjerojatni dječak može napraviti igračku za otprilike 60 minuta.

Dosada je Campbell svojim rukama napravio više od osamsto medvjedića, psića, patkica i drugih plišanih životinja različitih veličina, boja i oblika, a osim bolesne djece njima je razveselio i nekolicinu odraslih osoba. Svojom kreacijom iznenadio je i svoga oca, koji je u nekoliko navrata imao tumor.

 

Čudo od djeteta

"Napravio sam mu pobjedničkog medvjedića. Tako sam ga nazvao jer će mu pomoći da pobijedi svoju bolest,"
otkrio je ovaj plemeniti dječak australskim medijima. U izradi medvjedića danas mu pomažu i njegovi braća te sestre, a posebno njegov mlađi brat Dylan.

Na području Australije Campbell je prava zvijezda, pa redovito dobiva donacije iz različitih izvora. Dobio je na dar novu šivaću mašinu marke "Spotlight" a ljudi mu redovito šalju tkanine za izradu medvjedića, vatu za punjenje igračaka i druge korisne sitnice.

 

A photo posted by 936 ABC Hobart (@936abchobart) on


"Campbell će nekad biti nadahnut i napraviti posebnu igračku za određenu osobu ako vidi ili čuje njegovu priču – čak na televiziji," s ponosom otkriva njegova mama Sonja, koja ističe da bi njezin sin svoje slobodno vrijeme u potpunosti provodio za šivaćom mašinom kada bi mu to ona dopustila.

"Nekad ga moram posjetiti da se ode igrati," priznaje ista.

U videu pogledajte priču o neobičnom dječaku iz Australije koji svojim malim ručicama redovito izmamljuje osmijeh na lica mališana i odraslih.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju