Lice bake na tržnici na zagrebačkom Britanskom trgu steže grlo. Slatke i sočne trešnje padaju u drugi plan, a blago lice zasjenjeno brigama i iskrenom tugom gađa točno u srce.

Osim što u njemu mnogi prepoznaju svoje bake čiji životi nisu bili nimalo lagani, ono nas podsjeća na to koliko je nekima od nas zaista teško.

Posljednji mjeseci bili su svima stresni i puni neizvjesnosti, a vrijeme koje je pred nama bit će puno izazova, ali znamo da ćemo već nekako izdržati. Nečega ćemo se odreći, drugo ćemo smanjiti i većinu želja stavit ćemo u skromnije okvire. Ali postoje naši ljudi koji nemaju niti takav luksuz.

Ako vidite ovu ili neku drugu sličnu baku na tržnici, u kvartu ili u susjedstvu - kupite trešnje, jagode, kristalku ili joj se barem nasmijte.

A takav "luksuz" bi trebali imati svi. Pogotovo oni čiji se život temeljio na teškom radu, odricanju i skromnosti. Oni u svojim dostojanstvenim godinama ne zaslužuju strah, neizvjesnost i tugu.

Ako vidite ovu ili neku drugu sličnu baku na tržnici, u kvartu ili u susjedstvu - kupite trešnje, jagode, kristalku ili joj se barem nasmijte. Ili joj odnesite kolač od trešanja. Uljepšat ćete joj dan, a time i i cijeli jedan svijet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju