Volimo kafiće u kojima se osjećamo kao doma, a takvo je mjesto i caffe bar Occulto u Zagrebu, koji je svoje goste razveselio posebno čarobnim i šarmantnim blagdanskim uređenjem.

Galerija Zagrebački Caffe Bar Occulto uređen je u šarmantnom božićnom ruhu - 9 Zagrebački Caffe Bar Occulto uređen je u šarmantnom božićnom ruhu - 2 Zagrebački Caffe Bar Occulto uređen je u šarmantnom božićnom ruhu - 6 +12 Od božićnih dekoracija tu je i recept za fritule

Svaki detalj u ovom ugodnom kvartovskom kafiću privlači pažnju i mami osmijeh pa ćete tako uz ukrasne jastuke, vlakiće, lampice i ostale sitnice u blagdanskom duhu, pronaći i recepte za sarmu, fritule, puslice i francusku salatu obješene na bogato ukrašenom božićnom drvcu – baš genijalna ideja!

Željeli smo unijeti malo radosti i veselja jer smo stalno bombardirani negativnim vijestima koje počinju utjecati na kolektivnu psihu, kaže Ivan Orešković, vlasnik caffe bara Occulto u ulici Branka Perice.

Pandemija je utjecala na sve djelatnosti, a naročito na uslužne, pa tako i na rad kafića koji se bore za svakog gosta kako bi mogli nastaviti raditi.

Zagrebački Caffe Bar Occulto uređen je u šarmantnom božićnom ruhu - 12 Blagdanski duh osjeti se u svakom kutku zagrebačkog Caffe Bara Occulto (Foto: Caffe Bar Occulto)

Imali smo potrebu napraviti nešto dovoljno upečatljivo kako bismo probali privući i zadržati goste u vjerojatno najtežem periodu za poslovanje u posljednjih osamdeset godina, dodaje Ivan. I u tome su uspjeli. Iz ljubavi prema božićnim dekoracijama uredili su jedinstveni prostor s prekrasnim blagdanskim ugođajem, a reakcije gostiju sve im govori.

Ukrasni vjenčić Ježeva kućica za vrata ili zid - 3 Vjenčić Ježeva kućica: Ukras za vrata ili zid uz koji će Božić biti još čarobniji

Gosti su oduševljeni uređenjem, svi ulaze i izlaze s osmijehom na licima, i to je ono što smo htjeli postići, kaže Ivan, koji u svom caffe baru od blagdanskih dekoracija ima gotovo sve što postoji. U pripremama i osmišljavanju uređenja sudjelovali su uz Ivana njegov brat Marko, koji je suvlasnik kafića, i njihove supruge Mirjana i Danijela, bez kojih bi, ističe vlasnik, to sve bilo nemoguće napraviti. Samo uređenje trajalo je jednu cijelu noć od 23 do šest sati ujutro, a s osmišljavanjem su počeli već početkom listopada.

Tako lijepi adventski vjenčići i ukrasi za vrata ili zid koji nastaju u Slavonskom Brodu Adventski vijenci koje izrađuje mama Sanja Pajković Šimić - 11 Adventski vijenci koje izrađuje mama Sanja Pajković Šimić - 10 Adventski vijenci koje izrađuje mama Sanja Pajković Šimić - 13 +10 Adventski vijenci koje izrađuje mama Sanja Pajković Šimić - 9

Iako je svoj caffe bar prekrasno uredio, vlasnik dodaje kako mu ipak nešto malo nedostaje.

Ove godine utekli su mi Orašari od 120 i 150 centimetara jer su se odmah prodali još 1. listopada, ali zato već u siječnju spremam narudžbu za 'update' za Božić 2022. godine. Ludost je to ukrašavanje, kao mala slatka ovisnost koja te veseli, sa smiješkom dodaje.

Zagrebački Caffe Bar Occulto uređen je u šarmantnom božićnom ruhu - 7 Božićno drvce ukrašeno je, između ostalog, receptima za sarmu, fritule i druge blagdanske delicije (Foto: Caffe Bar Occulto)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju