Volimo kafiće u kojima se osjećamo kao doma, a takvo je mjesto i caffe bar Occulto u Zagrebu, koji je svoje goste razveselio posebno čarobnim i šarmantnim blagdanskim uređenjem.

Svaki detalj u ovom ugodnom kvartovskom kafiću privlači pažnju i mami osmijeh pa ćete tako uz ukrasne jastuke, vlakiće, lampice i ostale sitnice u blagdanskom duhu, pronaći i recepte za sarmu, fritule, puslice i francusku salatu obješene na bogato ukrašenom božićnom drvcu – baš genijalna ideja!

Željeli smo unijeti malo radosti i veselja jer smo stalno bombardirani negativnim vijestima koje počinju utjecati na kolektivnu psihu, kaže Ivan Orešković, vlasnik caffe bara Occulto u ulici Branka Perice.

Pandemija je utjecala na sve djelatnosti, a naročito na uslužne, pa tako i na rad kafića koji se bore za svakog gosta kako bi mogli nastaviti raditi.

Imali smo potrebu napraviti nešto dovoljno upečatljivo kako bismo probali privući i zadržati goste u vjerojatno najtežem periodu za poslovanje u posljednjih osamdeset godina, dodaje Ivan. I u tome su uspjeli. Iz ljubavi prema božićnim dekoracijama uredili su jedinstveni prostor s prekrasnim blagdanskim ugođajem, a reakcije gostiju sve im govori.

Slika nije dostupna Vjenčić Ježeva kućica: Ukras za vrata ili zid uz koji će Božić biti još čarobniji

Gosti su oduševljeni uređenjem, svi ulaze i izlaze s osmijehom na licima, i to je ono što smo htjeli postići, kaže Ivan, koji u svom caffe baru od blagdanskih dekoracija ima gotovo sve što postoji. U pripremama i osmišljavanju uređenja sudjelovali su uz Ivana njegov brat Marko, koji je suvlasnik kafića, i njihove supruge Mirjana i Danijela, bez kojih bi, ističe vlasnik, to sve bilo nemoguće napraviti. Samo uređenje trajalo je jednu cijelu noć od 23 do šest sati ujutro, a s osmišljavanjem su počeli već početkom listopada.

Iako je svoj caffe bar prekrasno uredio, vlasnik dodaje kako mu ipak nešto malo nedostaje.

Ove godine utekli su mi Orašari od 120 i 150 centimetara jer su se odmah prodali još 1. listopada, ali zato već u siječnju spremam narudžbu za 'update' za Božić 2022. godine. Ludost je to ukrašavanje, kao mala slatka ovisnost koja te veseli, sa smiješkom dodaje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju