Sjesti u kafić s djetetom i u miru popiti kavu? Za mnoge roditelje bila je to nemoguća misija sve do otvorenja prvog 'family friendly' kafića u Hrvatskoj, 'Playground'. Ovaj raj za mamu, tatu i dijete u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici uređen je poput igrališta, s mnoštvom sadržaja za klince tako da stariji mogu guštati u opuštanju i ispijanju omiljenog napitka

Prvi kafić u Hrvatskoj po mjeri i velikih i malih otvoren je u Zagrebu u Tkalčićevoj ulici i nosi prigodan naziv 'Playground' (igralište). U kafiću se nalazi posebno uređen dio za djecu, igralište u kojem se klinci mogu igrati s drugom djecom i čitati, dok mama i tata ispijaju kavu.

Kafić 'Playground' u Tkalčićevoj u potpunosti je prilagođen djeci

U prvom 'family friendly' kafiću u Hrvatskoj djeci je na raspolaganju 10 do 15 setova igara koje mogu uzeti i slagati te se družiti s drugom djecom.

Također, imaju i knjige koje ondje mogu čitati i listati, a ako im se neka posebno svidi može se i kupiti po posebnoj cijeni. 'Playground' je mislio i na roditelje s najmlađom djecom za koje ondje postoji previjalište.

Kada klinci, ali i roditelji ogladne u ovom razigranom kafiću mogu se zasladiti zdravim delicijima. U ponudi su sirove torte, među kojima i ona od naranče i čokolade, te druge zdrave slastice pogodne i za osobe koje pate od dijabetesa ili alergija. Za ljubitelje slanog tu je bar sa slanim zalogajima. Ovaj nepušački kafić, uz klasičnu ponudu napitaka, gostima nudi i smoothieje i cijeđene sokove.

Kafić u kojem nijednom klincu neće biti dosadno bit će obogaćen i dodatnim sadržajem, organiziranjem kreativnih i edukativnih radionica te knjiškog kluba za male i velike dvaput tjedno. 'Playground' je otvoren svakodnevno od 10 do 22 sata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju