Mladi zagrebački taksist postao je zvijezda na Facebooku nakon što mu je klijentica koju je vozio kući posvetila status objavljen na stranici Čitaj knjigu

Svaki novi dan nova je prilika za doživjeti nešto lijepo, nešto što ćete dugo pamtiti, nešto što ćete željeti podijeliti s drugima. Jedan takav dan doživjela je Alis Marić, jedna od autorica stranice Čitaj knjigu, namijenjene ljubiteljima knjiga, kada je ušla u vozilo zagrebačkog taksista koji voli knjige. Taj susret opisala je na Facebooku.

Mladi zagrebački taksist postao je zvijezda na Facebooku nakon što mu je klijentica koju je vozio kući posvetila status objavljen na stranici Čitaj knjigu

'Neki dan sam ispred Sheratona ušla u taksi. Nakon dugo vremena sam naišla na mladog i simpatičnog vozača. Bilo je vruće, a ja sam bila umorna. Konverzacija se kao i uvijek vrtjela oko vremena. Pred kućom u trenutku plaćanja nisam imala nego 100 kuna, a on nije imao sitno za uzvratiti.

Što sad? Kaže on: 'Ma poklanjam vam vožnju'. Ja inzistiram i guram mu moju vizitku Čitaj knjigu. On zainteresirano pregleda i počnemo pričati o knjigama. Ja kažem 'ako volite knjige onda ste na pravom mjestu s pravom osobom'. On pomalo iznenađen ponuđenim kaže da će sigurno doma surfati stranicom Čitaj knjigu.

Danas mi se javio porukom:

'Dobar dan, neki dan sam vas vozio pa nisam imao sitnih novaca za uzvratiti, pa sam mislio umjesto 20 kuna da mi preporučite neku dobru knjigu.'

Oduševljena sam. Ovo je genijalno. Odmah sam ga nazvala i pozvala da kada prolazi mojom ulicom da pozvoni. Imam za njega 20 kuna i 3 odlične knjige. Knjigoljupca treba opskrbiti za ljeto. Jako se razveselio knjigama i pohvalio Čitaj knjigu. Od sada je redovno prati. I kad god treba vožnja neka ga nazovem. U mom imeniku je dobio ime: Taksist koji voli knjige.'


Status o taksistu, novom obožavatelju stranice Čitaj knjigu, koji ruše predrasude naišao je na mnoštvo komentara oduševljenja.

'Mi u Osijeku imamo GPP-ovog vozača koji strasno voli knjige, čita nekad i dok čeka novu vožnju', otkrila je Ivana, dok je Mila napisala:

'Prava rijetkost, ali zato je sreća veća susresti knjigoljupca na neočekivanim mjestima. Divno!'

Eni je pak otkrila i da djelatnik parkinga u Rijeci obožava čitati knjige.

'Dođem s autom platiti parking u Rijeci u starom gradu, a unutra sjedi muškarac ranih 40-ih godina i ispred njega knjižurina od 5 kilograma. Toliko me oduševio da nemam riječi. Oko mene malo muškaraca čita pa čak i žena, tim više me ovaj na parkingu totalno razveselio', napisala je Eni.


Da su zagrebačke ulice pune predivnih priča dokazuje i susret 18-godišnjeg Mihaela Diklića s djevojkom njegovih snova u zagrebačkom tramvaju koja nas je također dirnula. Prisjetite se ljubavne priče iz zagrebačkog tramvaja broj 32 koju je pratila cijela Hrvatska.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju