Zapali u Dumovec! Poruka je to koju zagrebački vatrogasci s kalendara Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba za 2024. godinu upućuju svima koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca. Za potrebe snimanja fotografija za kalendar pred objektiv fotografa Damira Hoyke stalo je 12 vatrogasaca u društvu dumovečkih njuškica.

Galerija Zagrebački vatrogasci snimili su kalendar sa psima i macama iz Dumovca - 6 Zagrebački vatrogasci snimili su kalendar sa psima i macama iz Dumovca - 1 Zagrebački vatrogasci snimili su kalendar sa psima i macama iz Dumovca - 3 +6 Predstavljanje kalendara za 2024. u Vatrogasnoj postrojbi Zagreb

Od 14 pasa i mačaka koji su prije mjesec dana sudjelovali u snimanju, čak ih je osam udomljeno.

Čim smo spomenuli za koju će se svrhu raditi fotografije, imali smo mnoštvo dobrovoljaca. Sami su napravili uži izbor, a tijekom snimanja nekoliko ih je strpljivo bilo i u rezervi. Nadamo se da će se građanima svidjeti kako su se vatrogasci snašli u ulozi modela, kazao je Siniša Jembrih, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Zagreb, na predstavljanju kalendara u sjedištu postrojbe.

Zagrebački vatrogasci snimili su kalendar sa psima i macama iz Dumovca - 5 'Zapali u Dumovec!' poruka je zagrebačkih vatrogasaca s kalendara (Foto: PR)

Zagrebački vatrogasci terenskoj se ekipi Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pridružuju u akcijama spašavanja bolesnih i ozlijeđenih divljih životinja te kućnih ljubimaca s teško dostupnih mjesta poput jezera, krošnji stabala i krovova zgrada.

Nismo željeli fotografije na kojima vatrogasci pokazuju samo svoje mišiće. U prvi smo plan željeli staviti njihovo veliko srce. Naime, riječ je o ljudima koji su uvijek spremni pomoći u spašavanju životinja. Iako se preko medija i društvenih mreža može doznati za dio onoga što čine, najviše dobroga ti junaci čine samozatajno. Zato smo sretni jer smo ih uspjeli nagovoriti da zakorače pred objektiv fotografa koji će ovjekovječiti njihovu snagu i emocije, rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba.

U rukama vatrogasaca tijekom snimanja su se našle mačke i psi svih dobi – od preslatkih mačića Manje i Murke do impozantnog psa Otta.

Vatrogasci su među najboljim ljudima koje sam imao prilike upoznati. Iako imam iskustva i sa snimanjem vatrogasaca i sa snimanjem životinja, ovo nam je snimanje predstavljalo izazov. Životinje ne znaju pozirati. One reagiraju na ono što ih okružuje. Na sreću, osjećale su da su u društvu dobrih ljudi, kazao je fotograf Damir Hoyka.

Većina zagrebačkih vatrogasaca ima kućne ljubimce, a psima i mačkama s kojima su pozirali poželjeli su da Novu godinu dočekaju uz ljubav svojih ljudi u trajnom domu.

Zagrebački vatrogasci snimili su kalendar sa psima i macama iz Dumovca - 3 U rukama vatrogasaca tijekom snimanja su se našle mačke i psi svih dobi (Foto: PR)

Nadamo se da će čim veći broj građana na svojem zidu poželjeti naš novi kalendar. Njegove fotografije pršte dobrom energijom. Svakome tko voli životinje, vjerujem da će pogled na kalendar svakoga jutra donositi osmijeh na lice, poručila je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Kalendar se po cijeni od osam eura može naručiti na internetskoj stranici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Sredstva prikupljena prodajom kalendara koristit će se za unaprjeđenje dobrobiti pasa i mačaka koji u Dumovcu čekaju udomljenje.

Zagrebački vatrogasci snimili su kalendar sa psima i macama iz Dumovca - 1 Kalendar se po cijeni od osam eura može naručiti putem stranice Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba (Foto: PR)

Idealan ljubimac: Osam razloga zbog kojih je dobro imati psa Pas i mačka Zašto je dobro imati psa? - 1 Zašto je dobro imati psa? - 2 +8 Zašto je dobro imati psa? - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju