Zaklada Ana Rukavina će i ove godine u petak, 27. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I) u Zagrebu održati Dan otvorenih srca. Četvrtom po redu Danu otvorenih srca, koji se održava u spomen Aninog preranog odlaska, mogu se pridružiti svi građani i tako saznati više o djelovanju Zaklade Ana Rukavina

U sklopu Dana otvorenih srca održat će se upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u koji se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, hrvatski Registar danas broji 49.932 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Održavanjem Dana otvorenih srca u petak 27. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10 u Zagrebu), Zaklada Ana Rukavina još jednom želi podsjetiti građane da u sebi nosimo 'lijek' kojim možemo spašavati živote te da, otvorenim srcem i uz nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro. Prvi korak koji moramo učiniti kako bismo pomogli oboljelima je upis u Registar. Važnost upisa u Registar te djelovanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina svim zainteresiranim građanima moći će objasniti i liječnici koji će biti dostupni tijekom održavanja akcije.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, hrvatski Registar danas broji 49.932 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 47.424 uzoraka tipizirano. Kako je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), darivatelji iz hrvatskog Registra dali su šansu za život 56 oboljelih iz Hrvatske i inozemstva.

Danom otvorenih srca Zaklada nastoji njegovati kulturu građanske solidarnosti i promicati filantropske vrijednosti koje osnažuju neprocjenjiv osjećaj zajedništva u našem društvu i čovječanstvu uopće jer je, podsjećamo, hrvatski Registar dio svjetskog Registra.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju