Elle Woods obožava ružičastu odjeću, fen frizure i kemijske olovke s pahuljastim ukrasima. Glavna je junakinja romantične komedije 'Plavuša s Harvarda' koja je prije 15 godina pokazala da žene mogu biti lijepe, uspješne i pametne. Donosimo vam zanimljivosti o filmu koje bi vas mogle iznenaditi.

Galerija +0 Scene iz filma \'Plavuša s Harvarda\' - 3

1. Reese Witherspoon koja je utjelovila je glavnu junakinju Elle Woods potpisala je ugovor prema kojem može zadržati svu (dizajnersku) odjeću iz filma. U posebnom ormaru čuva 60 filmskih kombinacija u prevladavajućoj ružičastoj boji.

2. Glavna junakinja u filmu promijenila je čak 40 različitih frizura
. Iznenađujuće, kada se snimala uvodna špica u kojoj se Elle češlja, Reese je radila na filmu na drugom kontinentu, pa su producenti za tu scenu unajmili dublericu za kosu.

3. Ulogu Elle Woods odbila je Christina Applegate jer nije željela glumiti još jednu 'glupavu' plavušu, kao što je to bio slučaj u televizijskoj seriji 'Bračne vode'. Na audiciji za ulogu pojavila se i Tori Spelling koja se proslavila tumačeći Donnu Martin u seriji 'Beverly Hills 90210'.

4. 'Plavušu s Harvarda' je režirao Australac hrvatskih korijena Robert Luketić, kojem je tata rođen u Lijepoj našoj. To je bio njegov prvi dugometražni projekt u Hollywoodu zbog čega je bio vrlo nervozan, i nije mogao spavati danima prije početka snimanja.

5. Da bi se spremila za ulogu Elle Woods, Reese se družila s djevojkama iz pravog sestrinstva sa Sveučilišta iz Južne Kalifornije. Pohađala je njihove sastanke i zabave, ali i opažala kako se žene ponašaju kad kupuju na Beverly Hillsu.

6. Film je snimljen prema istoimenom romanu
Amande Brown, koji se originalno odvijao na sveučilištu Stanford. Stanfordu se nije svidio scenarij te su ga odbili. Negativni odgovor producenti su dobili i od Sveučilišta iz Chicaga, a Harvard je bio tek treći izbor.

Film je snimljen prema istoimenom romanu Amande Brown, koji se originalno odvijao na sveučilištu Stanford. Stanfordu se nije svidio scenarij te su ga odbili. Negativni odgovor producenti su dobili i od Sveučilišta iz Chicaga, a Harvard je bio tek treći izbor.

7. Ideju za knjigu Amanda Brown je dobila dok je pohađala studij prava na Stanfordu, a svojim roditeljima slala pisma na ružičastom papiru, a pisana takvom kemijskom olovkom. Koji će fakultet upisati odlučila je kad je nakon posjeta fakultetu po prvi put vidjela stanfordski shopping centar.

8. Matt Davis koji je glumio Warnera, odnosno dečka koji prekida s Elle, gajio je simpatije prema Reese Witherspoon u stvarnom životu. Njeno prisustvo na setu ga je toliko ometalo u radu da je često griješio u izgovaranju rečenica. Reese Witherspoon tada je bila udana za Ryana Phillippea i nije uzvraćala njegove osjećaje.

9. Film je originalno trebao završiti kadrom Reese Witherspoon i
Lukea Wilsona kako se ljube na stepenicama sudnice. S obzirom da se takav završetak nije svidio testnoj publici koju su željeli saznati kako je završila Elle na Harvardu, naknadno je snimljena scena dodjele diploma.

10. Obožavatelji filma i nakon 15 godina mole Reese Witherspoon da im demonstrira potez 'Bend and Snap' (sagni se i naglo podigni) koja zajamčeno privlači pažnju suprotnog spola, te rezultira s 84 posto šanse da vas muškarac pozove na večeru.

Prisjetite ga se u videu iz filma 'Plavuše iz Harvarda' koja ovo ljeto slavi 15. godišnjicu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju