Europski matični uredi ne dopuštaju roditeljima davanje imena zbog kojih će im se drugi rugati, ponižavati ih ili im se smijati. S dugog popisa izdvojili smo 15 neobičnih dječjih imena koje francuski, njemački, švicarski, danski i švedski roditelji ne mogu davati svojim mališanima


Francuzi ne dopuštaju davanje imena djeci zbog kojih će ih drugi izrugivati. Ukoliko službenik u francuskom Matičnom uredu smatra da će prijavljeno ime imati ovakav učinak na dijete, mora obavijestiti nadležni sud, koji potom razmatra je li ime odgovarajuće ili ne.

U Francuskoj su zato zabranjena imena poput:
Nutella
Princ William
Mini Cooper

Nijemci imaju popriličan popis zabranjenih imena. Djeca ne smiju dobivati unisex imena, imena po poznatim proizvodima, ili ona zbog kojih će biti ponižena ili će se negativno odraziti na njih na bilo koji drugi način.

U Njemačkoj su zabranjena imena poput:
Matti
Osama Bin Laden
Adolf Hitler

I Švicarci imaju mnoge zabrane u davanju dječjih imena. Roditelji ne smiju davati imena koja su pogrdna, djevojčicama se ne smiju davati muška imena (i obratno), zabranjena su imena gradova, kao i biblijski negativci.

U Švicarskoj su zabranjena imena poput:

Pariz
Chanel
Juda

Šveđani zabranjuju imena koje smatraju neprikladnima, a na tom popisu mogu se naći popularne grupe, superjunaci i poznati robne marke namještaja.

U Švedskoj su zabranjena imena poput:
Metallica
Ikea
Superman

Danci imaju posebnu listu s oko 4000 ženskih i 3000 muških odobrenih dječjih imena. Ako želite djetetu dati ime koje nije na tom popisu, morate zatražiti dopuštenje od posebnog odjela Sveučilišta u Kopenhagenu.

Svake godine dobivaju zahtjeve za oko tisuću novih imena, od čega čak petinu odbacuju zbog neprikladnosti ili čudnog načina pisanja.

U Danskoj su zabranjena imena poput:
Ashleiy
Pluto
Jakobp

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju