Ako je ovo jedino „zdravstveno“ pitanje koje vas muči onda niste među 80% Hrvata koji ne znaju razliku između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Oba se pojma odnose na dobrovoljne oblike osiguranja, ali usluge koje pokrivaju poprilično se razlikuju i imaju važnu ulogu u zdravstvenoj zaštiti svake osobe. Dopunsko osiguranje odnosi se na pokrivanje troškova participacija troškova koji nastaju prilikom usluga zdravstvene zaštite iz obveznog osiguranja (npr. lijekovi, protetika, dijagnostičke obrade u bolnici). S druge strane, dodatno osiguranje odnosi se na viši standard zdravstvene zaštite. Uz dodatno osiguranje nisu potrebne uputnice, a pregledi se ugovaraju lako i brzo jer osoba ne ovisi o listi čekanja. Uz potpunu zdravstvenu zaštitu koje pruža dobrovoljno osiguranje, pretrage se obavljaju brže, a financijski se manje osjete. Što je posebno važno budući da je za 70% ljudi cijena glavni faktor pri odabiru novog osiguratelja.

Cijene nekih od najčešćih zahvata i pregleda u Hrvatskoj kreću se od približno 1000 do čak više od 30.000 kuna. Navedeni iznosi odnose se samo na pojedinačne zahvate i preglede, bez ostalih pregleda i dijagnostičkih obrada, a cijena boravka u bolnici, ako nemate zdravstveno osiguranje može preći i iznos od sto tisuća kuna.

Ako razmišljate preventivno, u tijeku je akcija dopunskog zdravstvenog osiguranja Wiener osiguranja i uključuje jednu od najpovoljnijih cijena na tržištu – samo 45kn mjesečno za korisnike od 18 do 39 godina. Polica pokriva sve troškove zdravstvene zaštite iz obveznog osiguranja u punom iznosu, a po potrebi i lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a. Ako se polica ugovori do 30. lipnja kao dodatan poklon dobiva se i mini polica dodatnog zdravstvenog osiguranja koja uključuje jednu uslugu medicinski indiciranog specijalističkog pregleda i laboratorijske ili specijalističke dijagnostike.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju