Ništa ne donosi takav trenutni IQ vašem licu kao naočale.

Naočale treba doživljavati kao modni dodatak, jer ako trebate naočale, tada nek budu senzacionalne i vaše

Birajte okvire koji odgovaraju obliku vašeg lica. Sitnija, delikatnija lica bit će 'progutana' uz prevelike naočale debljih okvira. Tanki okviri 'nestaju' na velikim licima, a krupne žene mogu kombiniratati zanimljive oblike i ponešto deblje okvire.
Kontrast je bolji od ogledala, ili, oblik lica u odnosu na oblik okvira naočala neka bude u laganom kontrastu, a ne preslika.

>> Važna je vizija!

Ako niste sigurni koji je oblik vašeg lica, dobro se pogledajte nakon tuširanja, dok vam je kosa začešljana unazad. Dakle, ako je lice više ovalno ili okruglo odaberite naočale koje su malo više uglaste, četvrtaste, a kod četvrtastog i uglastog lica vrijedi obrnuto.

Oblo, okruglo lice obično ima izražajnije obraze, a kad takvom licu dodate naočale koje su lagano uglate, umanjili ste one izražajne okrugle konture. Kad odaberete oblik okvira sa lagano duguljastim lećama, svoje ćete lice vizulano izdužiti. Najbolje ćete izabrati naočala za vid ako su pravokutnog oblika, sa zaobljenim uglovima.

Četvrtasta lica obično imaju izražajnu čeljusnu kost, razmaknute i izražajne jagodice predlažem lagano zaobljene oblike okvira za naočale, jer tako ćete smanjiti uglatost lica i malo izdužiti lice. Kad su naočale nečim ukrašene ili imaju izražajniji gornji dio okvira – tim bolje. Birajte naočale za vid u boji okvira koja će istaknuti boju očiju, sa zaobljneim donjim dijelom ili one koje nemaju okvir u donjem dijelu. Tako ćete pogled promatrača skrenuti sa svoje jake čeljusne kosti i jagodica.

Oni ovalnog lica imaju najveću mogućnost izbora, samo treba voditi računa o veličini... ni premale ...ni prevelike. Najbolje će pristajati one pravokutne, sa zaobljenim uglovima koji kao da podižu cijelo lice, a svakako pogled koji vas prati, naglašavajući vaše jagodice i oči.

I konačno, srcolika lica, ona koja su šira u gornjem dijelu, a uža kod brade. Okviri bi trebali biti pravokutni kako bi vizulano izbalansirali odnos čela i brade. Bile bi izvrsne one koje se lagano šire u donjem dijelu. Tako bi se uravnotežio gornji i donji dio lica. Poluotvorene ili bez okvira (dakle, samo stakla) će lice 'otvoriti', a šire leće će licu dati dubinu i ravnotežu proporcija.

Odaberite naočale koje pristaju vašem obliku lica, ali nek svaki pogled kroz njih bude ružičast, što i sebi od srca želim.

Andreja Horvatić, savjetnica imidž konzalting
www.image-consulting.com.hr
www.profashion.com.hr

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju