U četvrtak su na svečanosti u Zagrebu dodijeljene nagrade sudionicima natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke.

 

Galerija PR PR PR +1 PR  Ove se godine na natječaj prijavilo preko 400 projekata u tri kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. U svakoj kategoriji odabrana su tri najbolja, kojima je dodijeljena potpora u iznosu 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu nagradu i 80.000 kuna za treću nagradu. Uz nagrade javnosti, Zaba je tako dodijelila gotovo milijun kuna potpora.

 „Kao vodeća banka u Hrvatskoj, Zagrebačka banka nezaobilazan je partner u realizaciji mnogih poduzetničkih, kulturnih, znanstvenih i društvenih projekata. Zajedno s našim klijentima doprinosimo transformaciji društva, doprinosimo širenju njihova poslovanja, podizanju konkurentnosti i razvoju cjelokupnog gospodarstva. Podržavamo inovativne, izvrsne i ambiciozne i zato smo ponosni da je ove godine preko 400 poduzetnika, institucija, društava i udruga prepoznalo vrijednosti projekta Moj Zaba Start i prijavilo svoje inicijative”, poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

PR PR

Prvu nagradu u natječaju Poduzetništvo osvojio je projekt Hip rehabilitation device kojeg je osmislio Filip Sironić. Drugoplasirani je projekt SightRun tvrtke Adventure Donkey, dok je treću nagradu osvojio projekt Drvene natikače s promjenjivim gornjištima Lels obrta.

Prvu nagradu natječaja Kultura i znanost osvojio je projekt KBC-a Zagreb, Elektronički sustav za unos i analizu podataka pacijenata s rakom prostate liječenih u Centru za prostatu KBC-a Zagreb. Druga nagrada pripala je projektu Biopolimerne mikrokapsule za zaštitu/ishranu bilja (BIMIBI), Agronomskog fakulteta u Zagrebu, dok je treću nagradu osvojio projekt Dracula izdavačke kuće Amaranthine Books.

PR PR

U natječaju Društvo komisija je prvu nagradu dodijelila projektu Uređenje i opremanje Volonterskog centra s prenoćištem – „Danas sam tu! Za tebe!“ kojeg je osmislila Udruga za promicanje potreba djece i mladih „Smiješak za sve“, a drugu nagradu projektu Mala tvornica sreće, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Treću nagradu osvojio je projekt GoScoutingCroatia Saveza izviđača Hrvatske

Osim glavnih nagrada, finalisti sva tri natječaja borili su se i za nagradu javnosti vrijednu 30 tisuća kuna. Građani su mogli glasati na stranici www.mojzabastart.hr, a odabrali su projekt SightRun, tvrtke Adventure Donkey u natječaju Poduzetništvo, CardioSave: mjerenje srčanih markera u urinu kao nova metoda ranog otkrivanja kardiotoksičnosti kemoterapijskog liječenja Tome Svaguša u natječaju Kultura i znanost te Sunčeva ljuljačka, COOR Podravsko sunce za natječaj Društvo.

PR PR

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka već petu godinu nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje kojima zajedno doprinosimo napretku i kvaliteti društva u kojem živimo. Zaba je kroz projekt do sada podržala preko 50 održivih projekata.

Više o nagrađenima možete pročitati na www.mojzabastart.hr

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju