Nakon što se 1992. razišla s princem Charlesom i njihovom braku došao kraj (razvod je finaliziran 1996. godine), princeza Diana ipak je i dalje nosila i svoj zaručnički i vjenčani prsten. Neprežaljena "princeza srca" to je učinila iz jednog posebnog razloga.

 

Prsten s kojim je princ Charles 1981. godine zaprosio princezu Dianu smatra se jednim od najposebnijih i najljepših zaručničkih prstena. Kada je izabrala prekrasni 12-karatni safir koji okružuje 14 dijamanata, Diana je prekršila tradiciju izabravši prsten koji nije bio rađen posebno za nju niti je bio obiteljsko nasljeđe već ga je izradila londonska zlatarnica Garrard.

Čim je prestala živjeti s Charlesom, Diana više nije bila obvezna nositi zaručnički prsten, ali ipak ga je zadržala još četiri godine



Kada su se Diana i Charles 1992. razišli, princeza je nastavila nositi i zaručnički i zlatni vjenčani prsten sve do 1996. godine kada je razvod bio finaliziran. Čim je prestala živjeti s Charlesom, prema protokolu britanske kraljevske obitelji Diana više nije bila obvezna nositi to prstenje, ali ipak ga je zadržala još četiri godine. Učinila je to iz dirljivog razloga: iz poštovanja prema svojim sinovima.

Princeza Diana nosila je zaručnički prsten i nakon kraja braka - 3 Charles je zaručio Dianu s 12-karatnim safirom koji okružuje 14 dijamanata (Foto: Profimedia)

Kada su se njihovi roditelji razišli, princ William imao je 10, a princ Harry devet godina i Diana je s ovim činom željela biti uviđavna prema svojim dječacima, naročito za javnih pojavljivanja. Prstenje je nosila i za posjeta koledžu Eton s Williamom i Harryjem, dva dana nakon što je njenu braku i na papiru došao kraj jer je znala da će je ondje fotografirati.

Dva dana kasnije za premijeru filma u Londonu, princeza Diana skinula je i zaručnički i vjenčani prsten. Pogledajte i osvetničku haljinu prevarene žene koja poručuje "vidi što propuštaš".

Princeza Diana nosila je zaručnički prsten i nakon kraja braka - 1 Princeza Diana s princem Williamom (Foto: Guliver/Cover Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju