Znate li zašto skoro svi satovi u reklamama pokazuju isto vrijeme - 10:09?

Podijelite na

Jeste li primijetili da gotovo svi ručni satovi s kazaljkama u reklamama pokazuju isto vrijeme, bez obzira na marku sata? Preciznije, namješteni su na 10 sati i 9 minuta, a evo i zašto je tako

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 13.1.2018 / 09:05

  • Ručni sat s kazaljkama Ručni satovi iz trgovina - 5
  • Ručni satovi iz trgovina - 2 Ručni satovi iz trgovina - 1
  • Ručni satovi iz trgovina - 4 Ručni satovi iz trgovina - 3
Ručni sat s kazaljkama

Ručni sat s kazaljkama (Foto: Guliver/Thinkstock)

Skoro svi ručni satovi s kazaljkama u reklamama namješteni su na isto vrijeme, 10 sati i 9 minuta (u nekim slučajevima sa sitnom razlikom, na 10 sati i 10 minuta, ili  na 1 sat i 50 minuta). Riječ je o nepisanom pravilu marketinga kojim se ističe marka sata te potiče kupce na kupnju.

Naime, ime proizvođača najčešće se nalazi na gornjem dijelu sata, a kada se kazaljke namjeste na 10 sati i 9 minuta savršeno uokviruju to ime te ga tako ističu, piše The New York Times.

Osim toga, tako namještene kazaljke rade oblik smajlića koji kod kupaca budi pozitivnu 'vibru' te ih tako proizvođači potiču da kupe sat.

Accessorize, 185 kn

Accessorize, 185 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se