Raf Simons zbog privatnih razloga napušta mjesto kreativnog direktora modne kuće Christian Dior. Svoju posljednju kolekciju za Dior predstavio je 2. listopada na pariškom Tjednu mode

Nakon tri i pol godine suradnje i 20 kolekcija Raf Simons više nije kreativni direktor modne kuće Christian Dior.

Nakon pažljivog i dugog razmatranja odlučio sam otići s mjesta kreativnog direktora Christian Dior Couture Women kolekcije. To je odluka bazirana u potpunosti na mojoj želji da se fokusiram na druge interese u svom životu, uključujući moj vlastiti brend, i strastima koje me pokreću izvan mog posla, poručio je u službenoj izjavi.

Već se nagađa o tome tko će doći na njegovu poziciju, a kao moguće zamjene spominju se Riccardo Tsici iz Givenchyja ili Phoebe Philo iz modne kuće Céline. Neki su sumnjali da će uspješno nastaviti stopama svog prethodnika Johna Galliana koji je 2011. godine dobio otkaz, ali zbog prekrasnih nosivih i besprijekorno krojenih modela Simmonsa je brzo prihvatila modna kritika, publika i oni najvažniji – potrošači.

Simonsova ostavština je velika. U svoje prve dvije kolekcije za modnu kuću reinterpretirao je popularni Diorov 'bar jacket' na opće oduševljenje modnih kritičara koji smo imali prilike vidjeti u raznim duljinama i materijalima pa čak i samostalno kao haljinu.

Popularizirao je ženstvene pune suknje i modnoj sceni podario dašak elegancije '40-ih i '50-ih godina.

Topove u obliku haljina spojio je s hlačama i stvorio jedinstveni elegantni look koji su zvijezde naprosto obožavale.

Osim na hlačama, džepovi su bili nezaobilazni detalj na suknjama i hlačama i postali prepoznatljiv simbol Diora tijekom Simonsove 'vladavine.

U galeriji pogledajte odabrane modele iz posljednje kolekcije Rafa Simonsa za Dior koja se održala 2. listopada na pariškom Tjednu mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju