Depiliranje intimnih dijelova danas se već smatra dijelom ženske higijene, no dok neki skidaju samo najnužnije dlačice, većina žena se vole poigrati frizurama i stilovima

Depiliranje intimnih dijelova tijela više nije samo pomodarski hit ili udovoljavanje partnerima koji su poklonici određenih 'frizura'.

Bikini zonu potrebno je držati urednom ne samo iz estetskih, već i iz higijenskih razloga. Bez obzira jesu li motivi uređivanja bikini zone igranje, raspaljivanje mašte kod vašeg partnera ili uredni izgled na bazenu ili plaži, s depilacijom morate biti pažljivi.

Budući da se radi o jako osjetljivoj koži prepustite se iskusnim rukama kozmetičarki koji znaju kako ukloniti dlačice što brže, efikasnije i koliko je moguće bezbolnije.

Američka depilacija označava uklanjanje samo onih dlačica koji se vide i kada žena na sebi ima gaćice, odnosno to je ona depilacija koja se najčešće primjenjuje prije odlaska na more kako bi bikini ne bi otkrivao suvišne dlačice.

Francuska depilacija
ostavlja tri prsta debelu vertikalnu traku, poznatu i kao staza za slijetanje. Ponekad se takva frizura naziva i djelomična 'brazilka' ili Playboy depilacija koju najčešće primjenjuju modeli prilikom slikanja u kupaćim kostimima. U tom se slučaju uklanjaju ne samo dlačice na Venerinom brijegu već i na stidnim usnama.

Brazilska depilacija nije metoda uklanjanja dlačica, kao egipatska depilacija šećernom pastom, već je nešto radikalnija verzija francuske frizure u kojoj se skidaju dlačice oko područja analnog otvora, ali za razliku od uvriježenog mišljenja da je brazilka stopostotno uklanjanje pubičnih dlačica, to nije u potpunosti istina.

Ovakva depilacija podrazumijeva potpuno tanku neošišanu liniju, dok se stopostotno ogoljivanje intimnih dijelova tijela zove holivudska depilacija.

Okušate li se ipak same u sređivanju bikini zone budite izrazito pažljivi te prije postupka uklanjanja dlačica dobro očistite kožu na tom području. Koristite li britvicu neka bude potpuno nova, a odlučite li se za vosak izaberite najpraktičniju varijantu već gotovih trakica premazanih voskom.

>> Za što nam služe stidne dlačice?

>> U čemu je tajna dobre egipatske depilacije?

U svakom slučaju, nakon depilacije nanesite  kremu ili losion s aloe verom ili kremom koja sadrži cink (obično su to dječje kreme, koje su jeftine i učinkovite).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju