Jedan od najtežih grijehova ljepote sigurno je kopanje po licu i istiskanje svega što vam se tom prilikom nađe na putu. No, budući da 85 posto žena pred ogledalom upravo tako zgriješi, donosimo vam upute kako to raditi koliko toliko ispravno

Odlazak na spavanje sa šminkom, čupanje sijedih ili stanjivanje obrva do stupnja nevidljivosti neki su grijehova ljepote pred kojima posustanemo nadajući se da ćemo se ipak uspjeti izvući te da će nam naše tijelo uspjeti oprostiti.

No, ono što će nam koža teško zaboraviti je prčkanje po licu, pogotovo ako to činimo redovito duži niz godina. Ali upravo je to najčešća zabranjena zona kojoj ne može odoljeti 85 posto žena.

Učestalost profesionalnog čišćenja lica ovisni prvenstveno o tipu kože, no igranje kozmetičarke u kućnoj radinosti nikako nije preporučljivo.

Oprez: kreme za lice su pune bakterija

Budući da će bez obzira na sva upozorenja, istiskanje bubuljice biti dijelom rutine njege donosimo vam uputstva na koji način to učiniti sa što manje štete.

Odluke uz koje ćete 2010. pokazati svoje najljepše lice

Ne činite to učestalo, već samo kada je panika poput one kada izbije bubuljica taman prije izlaska na koji ste se pripremale mjesec dana.

Prvi korak: Temeljito očistite kožu lica na kojoj se nalazi bubuljica mlijekom, gelom ili pijenom za čišćenje lica. Masnoća, znoj i šminka moraju biti u potpunosti uklonjeni s bubuljice.

Drugi korak: područje bubuljice pređite laganim pilingom kako bi se uklonile mrtve stanice i kožu pripremile za daljnju 'obradu'. Na taj će način sadržaj bubuljice lakše izaći na površinu.

Treći korak: Na kažiprste obje ruke, odnosno na prste kojima ćete istisni bubuljicu, stavite izrezane prste gumene rukavice. Tako ćete spriječiti urezivanje nokta u kožu ispod kojih se nalazi mnoštvo bakterija. Zatim na svaki prst stavite papirnatu maramicu.

Četvrti korak: Imate li priliku napariti lice, istiskivanje će biti lakše. Prije nego li krenete istiskivati bubuljicu, nategnite kožu jer će tako dio njegov sadržaja izaći na površinu. Nakon korištenja maramicu odmah maknite dalje od lica.

Peti korak: Nakon postupka lice zaštite antiseptičkim gelom te stavite masku od čajevca ili gline koji istovremeno zatvaraju pore i djeluju antibakterijski.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju