Jeftine replike najpopularnijih uggsica djevojkama i dječjim stopalima uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme. Premda niti originalne australske čizme nisu anatomski oblikovane, njihove kopije znatno su opasnije

Vodeći pedijatri upozoravaju na opasnost replika uggsica koje se sve češće nalazi na nogama tinejdžerki i djece čija su stopala još uvijek u razvoju.

Mekana i ugodna čizma lako zavarava ostavljajući dojam idealne cipele za hodanje, no široki model ravnoga đona nakon mogu nakon šest mjeseci hodanja uzrokovati ozbiljne probleme sa zglobovima, koljenima i kukovima.

Jimmy Choo se odrekao potpetica zbog uggsica

Široki model u kojima se stopalo doslovce kliže s jedne strane cipele na drugu, prebacujući tako težinu s unutarnje strane stopala što utječe na spuštanje luka stopala. To je glavni razlog zbog čega se ove čizme od ovčje kože nikako ne preporučuju za dugo hodanje.

Koja je najveća mana trendi uggsica?

Originalne čizme Uggs pojavile su se 20-ih godina prošlog stoljeća kada su se koristile kao obuća surfera. U sljedećih 90 godina obišle su svijet te zahvaljujući poznatim osobama sinonimom trendi i udobne obuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju