Zaboravite na skupe kreme i najnovije kozmetičke tretmane protiv bora. Rješenje za ljepši i mladoliki izgled ne nalazi se u bočicama i ispod kirurškog noža estetskog kirurga. Koliko god već otrcano zvučalo, drage naše dame, ljepota je u nama

Ljepota je u nama izjava je prema kojoj mnoge žene izražavaju otvorenu sumnju. Mnoge bespomoćno misle da su geni su ti koji nas čine lijepima, kao i njega te mnogobrojni kozmetički tretmani koji sve više koriste sastojke i aparature do nedavno nezamislivih u ritualima običnih tretmana za njegu lica i tijela.

Ali, ljepota je zaista u nama kao i u načinu na koji se odnosimo same prema sebi.

Porazna je činjenica da prosječna žena o sebi dnevno ima 36 negativnih misli, a upravo one utječu na naš loš izgled. To je dokazala i neurolingvističarka Nikki Owen koja je tu teoriju potvrdila i neobičnim eksperimentom s dvije polovice jabuke.

Ova voćka upravo kao i čovjek u sebi sadrži visoki postotak vode, odnosno 60 posto, dok je ljudsko tijelo sačinjeno od deset posto vode više.


Svaku je polovicu stavila u zasebnu staklenku. Jednu je polovicu vrijeđala i govorila joj ružne riječi, dok je drugu obasipala komplimentima. Rezultat nakon tjedan dana suprotnog odnosa prema voćkama pokazao je da je ona na koju su bile 'ispaljene' uvrede bila u puno višem stupnju truljenja od one koja je uživala u pohvalama.

Ovaj se pokus temeljio na mnogobrojnim studijama japanskog znanstvenika Masaru Emotoa čiji su rezultati iznova dokazivali kako na oblikovanje molekule kristala vode utječu riječi, misli i osjećaji ljudi.

Molekule okružene pozitivnim okruženje stvorile su lijepe, pravilno oblikovana kristale dok su oni u negativnom okruženju proizveli nepravilne oblike.

Kratka kosa i male grudi mogu biti seksi

Kozmetolozi prihvaćaju postavljenu teoriju 'pozitivnog mišljenja' u širem smislu, naglašavajući kako pozitivne misli poticajno djeluju na imunološki sustav i na opće stanje organizma koje se uvijek reflektira na izgledu osobe. Ali tvrde kako način život, prehrana i njega neminovno utječu na izgled našeg lica i tijela.

Svakodnevne make up zamlke koje postaruju deset godina

No, svi su se složili kako nema tih krema i tretmana koji će osigurati pozitivno zračenje nužno za blistavu i prirodnu ljepotu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju