Odličan ishod razgovora za posao ili traženja povišice može ovisiti o jednom gaziranom piću, pokazalo je istraživanje na sveučilištu u Južnoj Dakoti

Istraživanje je pokazalo da porast šećera u krvi pomaže u donošenju smirenih i mudrih odluka, dok nedostatak glukoze može dovesti do naglih i nepromišljenih poteza.

Sudionici istraživanja morali su odlučiti žele li određeni novac odmah ili bi radije veći iznos koji moraju pričekati do sutra.

Na prvu polovicu pitanja iz ankete odgovarali su praznog želuca nakon čega im je ponuđeno gazirano piće koje sadrži šećer ili umjetni zaslađivač. Tada su odgovarali na drugi dio pitanja.

Samo deset minuta nakon što su popili gazirano piće sudionici ankete radije su se odlučili za veću svotu novca koji će dobiti kasnije dobiti.

Rezultati ovog istraživanja su objavljeni u časopisu 'Psychological Science'.

'To je kao kod jela, ako imamo povećanu količinu šećera u krvi lakše ćemo dočekati sljedeći obrok', rekli su stručnjaci.

 Istraživanje je provedeno kako bi provjerili regulira li količina šećera u krvi samo prehrambene navike ili utječe i na donošenje odluka.

'Otkrili smo da je odgovor - da', potvrdio je Robert Dvorak koji je sudjelovao u istraživanju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju