Pitate se kako zvijezde uvijek izgledaju svježe i lijepo? Tajna je u raznovrsnim tretmanima kojima se podvrgavaju, a da pri tome za cijenu ne pitaju. Dvadeset i četiri karatno zlato, safiri i ostalo drago kamenje samo su neki sastojci koji im pomažu održati mladolik izgled

Da bi zadovoljili pravu ovisnicu o uljepšavanju odavno paperjasti bijeli ručnici, skupocjene kreme i opuštajuća glazba nisu dovoljni. Tako su kozmetičarke mekani flanel zamijenili 24-karatnim zlatom i draguljima te tako ponudili najskuplje tretmane ljepote.

Dekadentni trend je objeručke prihvaćen i u Hrvatskoj gdje osim zlatom i dragom kamenjem kožu možete počastiti i tartufima.

Tretman korištenja dragog i poludragog kamenja u kozmetici i naziva se nefroterapija, i to upravo zbog toga što se njime redovito častila Kleopatra. Drago kamenje najtemeljitije čisti lice, te koži daje vlažnost i elastičnost. Sat vremena tretmana lica košta 55 kuna, dok ćete za 75 minuta maženja tijelom trebati izdvojiti 700 kuna.

Osim dragog kamenja još jedan skupocjeni sastojak koji je pronašao svoje mjesto kozmetici jest i crni tartuf. Nakon što se klijentica počasti crnom čokoladom s tartufom kreće tretman nazvan tartufoterapija. Osim što ima anti-age učinak, namijenjen je izbjeljivanju hiperpigmentacijskih mrlja, ožiljaka i većih fleka. Zimski period idealan je za takav tretman nakon kojeg koža ne smije biti izložena suncu. Cijena 60 minuta tretmana lica je 500 kuna.

Možete se počastiti i listićima 24-karatnog zlata koji ima pozitivan učinak na imunološki sustav kože. Za njega je potrebno izdvojiti 55 kuna za sat vremena tretmana lica, ili 800 kuna za 60 minuta njege tijela.

Sigurni smo da će se sve one koje paze i maze lice ne pitajući za cijenu, pronaći u jednom od ovih dekadentnih tretmana.

Više u InMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju