Jedva smo dočekali toplo vrijeme okupano suncem kako bi uživali u prirodi, kupanju i sunčanju. No iako je sunce popravlja raspoloženje i vrlo je zdravo za kožu jer potiče stvaranje vitamina D postoje tri pravila o sunčanju koja vi ni vaši bližnji nikako ne bi smjeli prekršiti

1. Zaštitni faktor kreme za sunčanje
Stručnjaci preporučuju da prije izlaganja suncu cijelo tijelo zaštitimo kremom čiji je zaštitni faktor iznosi najmanje 15 što se odnosi na sretnike tamnije puti.

Imate li pak svjetliju i osjetljivu kožu trebali bi se zaštititi barem faktorom 30, dok djeca ne bi trebala na sunce bez faktora 50.

>> Ovo su 3 jestiva i fina SPF faktora za sunčanje

Ukoliko nanesete pretanak sloj kreme za sunčanje na kožu, to može smanjiti njezinu učinkovitost za čak 50 posto

2. Nanošenje kreme za sunčanje
Ako spadate u skupinu onih koji ljetovanje provode u hladovini to ne znači da vaša koža nije izložena štetnom sunčevom zračenju. Kremu nanesite još kod kuće.

Isto tako pobrinite se da je razmažete po koži u dovoljnoj količini, jer ukoliko nanesete pretanak sloj kreme na kožu, to može smanjiti njezinu učinkovitost za čak 50 posto. Kremu nanesite svaki puta nakon kupanja.

3. Njega koža nakon sunčanja
Čak i kada je pravilno zaštićena koža izložena suncu gubi vlagu i zato joj je potrebna dodatna njega. Nakon sunčanja kožu osvježite hidratantnom kremom ili losionom za poslije sunčanja.

Isto možete učiniti i s uljima poput bademovog ili maslinovog, ali ga nanesite na mokru, odnosno vlažnu kožu nakon tuširanja.

 

Vichy je razvio metodu koja nanošenje zaštitnog faktora pretvara u dječju igru. Djecu uči samostalnosti, a roditeljima pomaže da djecu pravilno zaštite. Pogledajte učinkovitu zaštitu dječje kože kroz igru.

Linija Capital Soleil - idealna Vichy zaštita od sunca
Linija proizvoda Capital Soleil nudi idealan odgovor za zaštitu kože lica i tijela od sunca - za različite tipove kože, odraslu i dječju, nudi Capital Soleil raznolike teksture i zaštitne faktore za cjelovitu zaštitu na suncu.

Formule proizvoda Capital Soleil testirane su pod dermatološkim nadzorom, bez parabena su i sadrže termalnu vodu Vichy te su primjerene i za osjetljivu kožu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju