Na poznatom američkom portalu Huffington post objavljen je članak novinarke koja duhovito bira 9 vrsta sira za koje bi se 'udala' kad bi to bilo moguće.

Prvi među njima je Paški sir za kojeg kaže:

'Paški siru, ti mali hrvatski zavodniče! Izgledaš prilično neprepoznatljivo u svijetu sireva unatoč tvojoj dražesnoj žutosmeđoj unutrašnjosti. Ali možda je to upravo zato jer skrivaš svoju ljepotu od udvarača koji te nisu dostojni…Ali mi smo te dobili. I sviđaš nam se. Ponosni smo što možemo zaplesati sa tobom…'

Paški sir izvozi se u Ameriku od 2010. godine ponajviše zahvaljujući tvrtki 'Forever Cheese' koja surađuje s Paškom siranom- najvećim i najstarijim proizvođačem Paškog sira. Nedavno je Pašku siranu posjetila i gospođa Cathy Strange, članica American Cheese Society i Global Cheese buyer za poznati američki maloprodajni lanac 'Whole Foods' u kojima se može kupiti Paški sir. Cathy Strange je jedna od najvećih američkih stručnjakinja za sir koja je u svojoj bogatoj karijeri posjetila veliki broj sirana, a za pogon Paške sirane rekla je da je world class.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju