Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Colcannon: Kremasti krumpir s okusom Irske

17-03-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Jeste li ikada probali Colcannon? To je tradicinalno irsko jelo, vrlo jednostavno za pripremu, a mješavina je kremastog pire krumpira u kombinaciji s keljom ili slatkim kupusom, a u našem podneblju možete ga kombinirati i s blitvom. Mi vam predlažemo ovaj ukusan recept u kombinaciji s keljom, mladim lukom i puno maslaca. Dobar tek!

SASTOJCI (za 4 osobe):
4 crvena krumpira oguljena i izrezana na velike komade
Sol
5-6 žlica maslaca
3 šalice nasjeckanog kelja, kupusa ili blitve
3 nasjeckanog mladog luka (oko 1/2 šalice)
1 manja šalica mlijeka ili vrhnja

Colcannon je tradicinalno irsko jelo, jednostavno za pripremu, a mješavina je kremastog pire krumpira u kombinaciji s keljom ili slatkim kupusom PRIPREMA:
1. Krumpir stavite u lonac srednje veličine i prelijte hladnom vodom.

2. Dodajte 2 žličice soli i čekajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte još petnaestak minuta, dok krumpir ne omekša. Ocijedite ga i ostavite sa strane.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

>> 5 korisnih upotreba najmanje cijenjenog povrća koje će vas iznenaditi

3. Vratite lonac na srednje jaku vatru. U njemu rastopite maslac i dodajte nasjeckani kelj ili kupus. Pirjajte nekoliko minuta dok ne uvene i pusti vodu.

4. Dodajte mladi luk i miješajte jednu minutu. Ulijte mlijeko ili vrhnje, dobro promiješajte i dodajte krumpir.

5. Smanjenjite toplinu i vilicom usitnite krumpir i ostalo lisnato povrće. Maknite s vatre, zasolite i u sredini napravite rupu i dodajte još žlicu maslaca za kremoznost. Servirajte dok je vruće.

Pročitaj još
Pročitaj još