SASTOJCI (za 4 osobe):
Colcannon je tradicinalno irsko jelo, jednostavno za pripremu, a mješavina je kremastog pire krumpira u kombinaciji s keljom ili slatkim kupusom
4 crvena krumpira oguljena i izrezana na velike komade
Sol
5-6 žlica maslaca
3 šalice nasjeckanog kelja, kupusa ili blitve
3 nasjeckanog mladog luka (oko 1/2 šalice)
1 manja šalica mlijeka ili vrhnja
PRIPREMA:
1. Krumpir stavite u lonac srednje veličine i prelijte hladnom vodom.
2. Dodajte 2 žličice soli i čekajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte još petnaestak minuta, dok krumpir ne omekša. Ocijedite ga i ostavite sa strane.
>> 5 korisnih upotreba najmanje cijenjenog povrća koje će vas iznenaditi
3. Vratite lonac na srednje jaku vatru. U njemu rastopite maslac i dodajte nasjeckani kelj ili kupus. Pirjajte nekoliko minuta dok ne uvene i pusti vodu.
4. Dodajte mladi luk i miješajte jednu minutu. Ulijte mlijeko ili vrhnje, dobro promiješajte i dodajte krumpir.
5. Smanjenjite toplinu i vilicom usitnite krumpir i ostalo lisnato povrće. Maknite s vatre, zasolite i u sredini napravite rupu i dodajte još žlicu maslaca za kremoznost. Servirajte dok je vruće.