Mineralna gazirana voda ili gazirani sok? Nije teško zaključiti što je zdravije – mineralna gazirana voda, naravno. I dok je između ova dva napitka lako proglasiti 'pobjednika' postoje druga svakodnevna pića sličnog sastava za koja možda ne znate koje je bolje za vas. Usporedili smo ih uzimajući u obzir kalorije, hranjive vrijednosti i prigodu, a evo koja su pića odnijela pobjedu

1. Mlijeko naspram voćnog soka
Svaki ima svoje dobrobiti. Pijete li voćni sok od sto posto soka naranče isto je kao da jedete voće te se opskrbljujete raznim važnim vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Mlijeko pak sadrži neophodan kalcij i vitamin D kao i bjelančevine. Stoga pijte i voćni sok, i to onaj koji sami iscijedite i mlijeko, jedno za doručak, a drugo za rani popodnevni obrok.
Pobjednik: Izjednačeno

2. Izotonički napitak naspram energetskog pića
Primarna svrha sportskih napitaka je da vas hidratiziraju i opskrbljuju mineralima izgubljenim znojenjem, dok energetska pića prvenstveno služe kao stimulans. Stoga tijekom vježbanja uzmite sportski napitak jer energetska pića nisu dobar izvor hidratacije i popijete li previše odjednom možete se osjećati nervozno i razdražljivo.
Pobjednik: Sportski napitak

3. Vitaminska voda naspram obične vode
Tijelo apsorbira vitamine iz vitaminske vode isto kao što ih apsorbira iz multivitaminskih tableta koje služe kao nadopuna prehrani. No, financijski se više isplati kupiti pakiranje multivitamina te dovoljnu količinu povrća i voća nego svaki dan kupovati vitaminsku vodu.
Pobjednik: Obična voda

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju