Jačina sunca i manja vlažnost zraka najprije će ostaviti traga na otkrivenim dijelovima tijela. Donosimo vam korisne savjete o tome kako i kojim tretmanima pravilno njegovati lice te se riješiti najgorih nuspojava nakon dugotrajna izlaganja suncu, kako bi vaša koža zadržala zdrav i blistav izgled

Puno je faktora koji mijenjaju te snažno utječu na kožu lica, na kvalitetu vlažnosti, lučenja sebuma, stvaranje hiperpigmentacija ili depigmentacija. Jedan od najnemilosrdnijih svakako je sunce.

Pogreške pod suncem ne možemo si priuštiti. Vidljiva cijena neopreza jest crvenilo kože, no posljedice sežu dalje od našeg oka. Svako oštećenje kože naše tijelo pamti i zbraja. Čak i ono koje zaradimo u djetinjstvu.

Zbog topline i vlage, ljeti se pojačano luče žlijezde lojnice, zbog čega površinski dio kože postaje masniji

Povratak s ljetovanja pravo je vrijeme za dubinsko čišćenje i regeneraciju kože lica. Posebno je važno nakon sezone sunčanja vratiti koži optimalnu vlažnost tretmanima dubinske hidratacije. Kako bi se obranila od sunca, vjetra i morske soli, koža tijekom vrućih ljetnih dana u površinski sloj šalje veće količine vode.

Iz površinskog sloja voda brzo isparava, a dublji slojevi kože postaju dehidrirani, nedostaje im vode koja je potrebna za odvijanje važnih funkcija – međustanične izmjene tvari i proizvodnju elastina i kolagena, vlakana o kojima ovise čvrstoća i tonus kože.

Važno je znati da koža bez vode postaje gruba, zadebljana i slabije podnosi štetne utjecaje. Kako se pore kože ne bi začepile suvišnim sebumom te kako to ne bi pridonijelo većim problemima kože lica kao što su akne i druge nuspojave, potrebno je podvrgnuti se specijalnim tretmanima za svaki tip kože lica.

Najčešće su nuspojave na koži lica nakon dugotrajnog izlaganja suncu:


Akne i miteseri – Ljeto sa sobom donosi i pogoršanje nekih zdravstvenih problema, među ostalim, pojavu masne kože, mitesera i akni.

Zbog topline i vlage ljeti se pojačano luče žlijezde lojnice, zbog čega površinski dio kože postaje masniji. Pojačano znojenje otežava izlučivanje sadržaja iz žlijezda lojnica te potom dolazi do njihova začepljenja.

Liječenje svih oblika akni treba prilagoditi ljetnim uvjetima i to prema uputi stručnih osoba. U nastanku akni prisutan je čitav spektar prirodnih utjecaja, tako da se protiv svih utjecaja ne možemo boriti na isti način.

Hiperpigmentacija nastaje uslijed prekomjerne proizvodnje melanina u pojedinim dijelovima kože

Prilikom njegovanja masne i problematične kože potrebno je nadzirati izlučivanje sebuma, a da pritom ne prouzročimo isušivanje kože. Stoga je iznimno važan odabir preparata tijekom trajanja liječenja. Tretmani koji pomažu kod sprječavanja pojave novih akni kombinacija su mikrodermoabrazije i preparata koji čiste kožu i dubinski vraćaju vlagu u potkožju.

Hiperpigmentacijske mrlje – Često u dermatološke ordinacije i estetske poliklinike dolaze osobe koje su zabrinute zbog svog izgleda jer imaju na koži smećkaste promjene koje mogu biti više ili manje vidljive, ali im predstavljaju estetski problem.

Uzroci hiperpigmentacije mnogobrojni su, a jedan od njih je djelovanje sunca na kožu.

Hiperpigmentacija nastaje uslijed prekomjerne proizvodnje melanina u pojedinim dijelovima kože, a melanin je pigment koji prirodno nastaje u koži i koji joj daje boju (ten) ili pigmentaciju.

Preparati i tretmani s voćnim kiselinama dokazano izbjeljuju i utječu na uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja. Tretmani se uvijek rade u nekoliko serija, jednom tjedno, a najbolji rezultati postižu se ako se rade u kontinuitetu.

 

Suha i dehidrirana koža – Oštećenja kože koja uzrokuje sunce vode ka preuranjenom starenju kože, borama, mrljama, suhoj koži te s vremenom čak i raku kože. Sunce suši vašu kožu poput ostalih izvora vrućine, no oštećenja od ultraljubičastih zraka prodiru puno dublje od površinskog sloja kože, epiderme.

Sunce suši kožu poput ostalih izvora vrućine, no oštećenja od ultraljubičastih zraka prodiru puno dublje od površinskog sloja kože

Najznačajnija oštećenja javljaju se duboko u dermi, gdje vlakna kolagena i elastina pucaju puno brže nego što bi trebala, a to vodi stvaranju dubokih bora i opuštene, labave kože, tj. solarne elastoze. U ovom slučaju tretmani intenzivne njege preparatima s visokim udjelom aktivnih sastojaka u kombinaciji s mikrodermoabrazije revitaliziraju kožu te je čine mekom i podatnom.

U Poliklinici Bagatin jako nam je bitan individualan pristup svakom klijentu, što znači da svaki tretman lica započinje profesionalnom analizom kože lica, nastavlja se odabirom odgovarajućeg tretmana iz palete od preko 40 tretmana te preporukom kućne njege. Za njegu kože lica koristimo njemačku dermokozmetiku REVIDERM s visokim udjelom aktivnih sastojaka koji ne samo da njeguju kožu, već se i zadržavaju duboko u potkožju.

Također, dermatološkim pregledom i odgovarajućim liječenjima možemo sve vaše problema kože lica i tijela uzrokovane bilo kojim vanjskim ili unutarnjim faktorima ukloniti ili ublažiti.

Više o tretmanima za njegu kože lica nakon ljeta, dermatološkom pregledu i profesionalnoj analizi kože lica saznajte i na Facebook stranici.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju