Način života koji objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani ono je čemu suvremen čovjek sve više teži. A princip koji ova dva segmenta objedinjuje je Paleo/LCHF način prehrane koji se bazira na pravoj, cjelovitoj, izvornoj hrani. Savjeti kako ga prilagoditi i primjeniti u životu kao i 250 recepata sabire prva hrvatska kuharica proizašla iz iskusnih ruku nutricionistice Anite Šupe i njezine suradnice Ariane Miljević Bugenvilije

Kao logičan slijed knjige 'Istine i laži o hrani', koja se obračunava s ustaljenim predrasudama i ruši mitove o zdravoj i nezdravoj hrani, najnovija knjiga nutricionistice Anite Šupe i njezine suradnice Ariane Miljević Bugenvilije predstavlja praktičan vodič za Paleo-LCHF način života koji objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani.

Prehrana iz koje je odbačeno sve što sa sigurnošću ova stručnjakinja naziva štetnim poput šećera, pšenice, rafiniranih biljnih ulja i industrijskih prerađevina od sada je primjenjiva svima onima koji žele živjeti i jesti zdravo.

'Prva hrvatska LCHF kuharica Kuhajte izvorno: bez šećera, brašna, rafiniranih biljnih ulja i kemijskih aditiva' naslov je kuharice koja sadržava:

Prva hrvatska LCHF kuharica predstavlja praktičan vodič za Paleo-LCHF način života te objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani- 250 recepata, od kruhova i peciva, jela s jajima i drugih finih jela za doručak, preko juha i predjela do glavnih jela. Od zanimljivih i ukusnih priloga (koji nisu krumpir, tjestenina i ri), salata, samostalnih malih jela za svaku priliku, do brzih jela, grickalica, torti i kolača.

- oko 180 profesionalnih fotografija, većim dijelom iz objektiva A. Miljević Bugenvilije;

- popratne edukativne tekstove o prehrani (npr koja je razlika između LCHF i Paleo koncepta te kako pronaći svoj optimalan način prehrane, zašto odbaciti pšenicu i ostale žitarice, predrasude o masnoćama i bajke o biljnim uljima, praktični vodič kroz masnoće u kuhanju itd);

- poučne tekstove o namirnicama (npr o jajima, iznutricama, orašastim plodovima, začinskom bilju, gljivama, steviji, medu itd);

- mnoštvo sitnih praktičnih savjeta (npr o psyllium prašku, kokosovom brašnu, vaniliji, prašku za pecivo, sadržaj ugljikohidrata u najčeščim namirnicama itd) te registar malih proizvođača prave hrane u Hrvatskoj.

Knjiga se zasada ne može kupiti u knjižarama, a načine na koje je možete naručiti potražite na blogu Bugenvilija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju