Prvi dan festivala slastica na Zrinjevcu, Slatki gušti, donio je brojna iznenađenja. Festival je otvorio svoja vrata u 10 sati, a posjetitelji su jedva dočekali probati slastice svojih omiljenih slastičarnica


Popodne je donijelo najviše zanimljivosti kad su na scenu nastupili naši natjecatelji koji su imali priliku pokazati svoje trkačke vještine. U što kraćem vremenu morali su trčati oko paviljona sa kremšnitom na tanjuru koja im nije smjela pasti na pod.

Nakon natjecanja uslijedio je izbor za najbolju slasticu festivala. Slastičarnice su imale zadatak, kao i svaki put do sad, napraviti tortu koju inače nemaju u svojoj ponudi.

>> Festival slastica 'Slatki gušti': program i raspored

Naš stručni žiri okupio je direktoricu Korporativnih komunikacija Podravke Marinku Akrap, kumu festivala Suzy Josipović, glavnu slastičarku hotela Esplanade Mirjanu Špoljar te cijenjenu slastičarku Ljerku iz Udruge slastičara.

Dugo su se torte isprobavale i ocijenjivale, a na kraju je pobjedu odnijela torta slastičarnice Cukeraj. Pobiedu smo proslavili uz nastupe akrobata i odličnih jazz glazbenika!

Drugi dan festivala očekuju nas nova uzbuđenja pa vas pozivamo da nam se pridružite i zasladite si dan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju