Bili kavoljupci ili ne, ovom toliko uvriježenom napitku morate priznati da vam kao rijetko koji drugi zaista predstavlja dio svakodnevice.

Čak i ako niste od onih koji dan ne mogu i ne žele započeti bez dobro poznatog i uvijek jednako primamljivog mirisa svježe pripremljene kave, teško da možete reći kako nikada niste odlazak na kavu iskoristili kao savršen, suptilno-obećavajući alibi za uspostavljanje željenog odnosa, ili pak sinonim za potrebnu pauzu usred radnog kaosa, istovremeno opuštajuću, a opet stimulativnu.

Prema legendi, poznati francuski pisac Honore de Balzac pio je 50 šalica kave dnevno kako bi mogao nastaviti pisati. Isti broj šalica kave dnevno pripisuje se i francuskom filozofu i povjesničaru Voltaireu. Štoviše, kava je izvorno bila smatrana kao čudotvorni lijek u Jemenu i Arabiji, a ljudi su je pili samo prema preporuci liječnika. Mnogi su je doživljavali i kao stimulans za religijske vizije.

Pijenje kave je uvelike primjenjiv ritual koji nadmašuje funkciju jutarnjeg razbuđivanja – tu su i poslovni sastanci, popodnevna druženja, noćna učenja - mnogo je trenutaka kada je kava nezaobilazna. Pa zašto onda ne bi bila vrhunski užitak?

Vrsta kave, način pripreme i recepture dio su formule zaslužne za stvarno odlično kavu, a na sve to pomno se pazi i u McDonald'su. Tako je kava koja se poslužuje u McDonald'su isključivo Arabica najviše kvalitete i svježe se melje prilikom svake narudžbe kako bi se sačuvala aroma. Osim toga, ima i Rainforest Alliance certifikat koji se odnosi na društveno odgovorno poslovanje. Ovaj certifikat jamči da je kava uzgojena na farmama koje štite i ne ugrožavaju šume, rijeke, tlo i divlje životinje; farmama koje poštuju sva prava radnika koji tamo rade i u cijelosti funkcioniraju u skladu s održivim razvojem.

Zbog svega toga je kava u McDonald'su iznimne kvalitete, a jedinstvene recepture čine je i iznimnim užitkom. Tako je crna kava idealna za razbuđivanje i sve one koji ne mogu odoljeti pravoj, čistoj aromi kave. No, ipak mnogima je draži dodatak mlijeka, tako da je kava s mlijekom, postala pravi klasik u ponudi. Osim toga tu su i Cappuccino, talijanski klasik koji osvaja blagom, kremastom aromom i bogatom pjenom za „perfettamente“ dojam te Caffe Latte, koji uz još više mlijeka i mliječne pjene postaje delikatesa u kojoj se uživa dugo i polako, te druge kave iz ponude. Jedno je sigurno - sve varijante, od najobičnije kave s mlijekom, koja je u McDonald'su sve samo ne obična, mame i izgledom i mirisom, i prije nego ih okusite.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju