U brzini i zbog neznanja znamo pogriješiti u pohranjivanju svježih namirnica ljeta poput voća i povrća. Evo čega bi se bilo dobro držati ako želite produljiti trajnost tih proizvoda

1. Rajčica na sobnoj temperaturi
Mnogi rade uobičajenu pogrešku pa rajčicu pohranjuju u hladnjaku. Najviše korisnih nutrijenata i okusa iz nje izvući ćete ako ju stavite u košaricu na sobnu temperaturu.

2. Odvojite krumpir od luka
Iako se obje namirnice čuvaju praktično na isti način – na tamnom mjestu u papirnatom 'škrniclu', tkanini ili vreći – nije ih dobro miješati zajedno. Luk je poznati 'kradljivac' vlage, zbog čega će vam se krumpir prije početi kvariti i klijati.

Trajnost proizvoda produljite pravilnim skladištenjem svježeg voća i povrća

3. Jabuke u plastiku
Sezonske jabuke potrajat će vam i nekoliko tjedana ako ih stavite u plastičnu vrećicu, pa tek onda odložite u hladnjak.

>> 7 namirnica koje ne biste trebali stavljati u zamrzivač

4. Svježi začini

U plastične vrećice čvrsto zatvorite i svježe začine poput peršina, timijana, ružmarina i mente. S druge strane, bosiljak će početi tamnjeti 'u hladu' frižidera. Umjesto toga, njihove stabljike uronite u čašu obične vode i lagano prekrijte plastikom. Tako ćete mu produljiti svježinu za otprilike tjedan dana.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju