Dvije namirnice koji se povremeno nađu u našoj prehrani, razlikuju se od ostale hrane bogate vlaknima i siromašne kalorijama jer doslovce otapaju masnoću. Provjerite koji biste to napitak i biljku trebali redovito konzumirati ukoliko se želite riješiti viška masnog tkiva

Premda precizno govoreći ne postoje namirnice koje otapaju masnoću, jer većina hrane ne utječe na brže sagorijevanje kalorija, već stvara fiziološke uvjete u kojima se taj proces lakše povodi.

Brokula, na primjer, ne ubrzava metabolizam ali je niskokalorično povrće koje sadrži sporo probavljive ugljikohidrate, vlakna i fitokemikalije koji produžuju osjećaj sitosti zbog čega je gubitak kilograma znatno efikasniji.

>> 3 napitka od banane koji otapaju masne jastučiće

Najpopularnije 'pržilice' masnoće su zeleni čaj i čili papričica

No, postoji nekoliko namirnica koji povećavaju sposobnost tijela da lakše sagori kalorije i masnoću. Dvije takve 'pržilice' masnoće su zeleni čaj i čili papričica.

>> Bez gladovanje istopite kilograme i celulit

Glavni antioksidans u zelenom čaju, polifenol epigalocatehin (EGC) pojačava topljenje masnoća ukoliko je u kombinaciji s kofeinom, također sastojkom ove sve popularnije vrste čaja.

Ljute papričice sadrži capsaicin, sastojak koji paprici daje ljutinu, zaslužan za oksidaciju masnoća. Jedini njegov nedostat je u tome što ta funkcija djeluje isključivo ako se konzumira u obliku dodatka prehrani.

Između namirnica bogatih nezasićenim masnim kiselinama, dobrim saveznicima u probavljanju masnoća, posebno se ističu masline i avokado.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju