Najbolje stvari u životu se ne mogu kupiti novcem. Sreća se ne nalazi u skupim autima, precijenjenim mobitelima i luksuznim vilama. Ono što život čini sretnim i ispunjenim besplatno je, i kao takvo svima dostupno, ali toga na žalost često nismo svjesni

Istraživanje provedeno na 2 000 ispitanih u Velikoj Britaniji posvećeno stvarima koje naš život čini sretnim dalo je očekivane rezultate. Sreća je besplatna, nju ne čini skupe krpice i nekretnine, već sitna zadovoljstva koja su nam svaki dan dostupna.

>> 22 sretna sastojka za bolji život

Dvadeset i dva posto ispitanih smijeh su stavili na prvo mjesto sretnih prioriteta, dok svega jedan posto manje je osvojilo uživanje u dobroj hrani.

>> Do sreće u samo tri koraka

Na trećem mjestu sretnih životnih sastojaka je zagrljaj, a na top 10 ljestvici također su osjećaj sunca na koži, čitanje dobre knjige, hodanje po plaži, ali i lijeganje u krevet sa čistom posteljinom.

Među popularnijim sastojcima sreće je i gledanje zalaska sunca, pregledavanje starih fotografija i mirisanje svježe pokošene trave.

'Čini se kako je kompliciran i stresan život koji vodimo učinio da se povezujemo sa stvarima koje su bitne. Obitelj, prijatelji i priroda je ono što nas čini sretnima i smirenima' pojasnio je Ralph Walker koji je proveo anketu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju