Voće je nezaobilazni dio svakog ljetnog jelovnika. Prija nam ujutro i navečer, kao osvježenje i desert s kojim nemamo kalorijskih opterećenja. A određene vrste voća ne samo da nas oslobađaju krivnje od potrebe za slatkim, već nam pomažu u gubljenju kilograma

Američka studija je pokazala kako se spojevi iz 'koštićavog' voća odnosno iz breskvi, šljiva i nektarina mogu koristiti u borbi protiv metaboličkog sindroma koji može dovesti od ozbiljnih zdravstvenih problema.

>> 9 psiholoških igrica za topljenje kilograma bez dijete

'U posljednjih nekoliko godina pretilost je postala veliki problem društva zbog zdravstvenih problema koje izaziva. U SAD 30 posto populacije ima prekomjernu tjelesnu težinu ili je pretilo, a taj broj se svake godine povećava', istaknuo je doktor Luis Cisneros-Zevallos.

>> 6 namirnica od kojih će kosa i koža zablistati

Iako stil života, genetska predispozicija i loša ishrana određuju sklonost prema pretilosti, najveća briga liječnika je pretilost povezana s metaboličkim sindromom.

'Naše studije pokazale su da koštićavo voće kao što su breskve, šljive i nektarine sadrže supstance koje se uspješno mogu boriti sa pretilošću, dijabetesom i upalama. Također mogu smanjiti nivo lošeg kolesterola u krvi koji je povezan sa kardiovaskularnim bolestima', izjavio je.

Ono što ovo voće čini posebnim je mješavina bioaktivnih spojeva koja istovremeno djeluje na različite komponente bolesti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju