Kad na Silvestrovo otkuca ponoć, Novoj dobrodošlicu poželimo uz čašu pjenušca. A onda, uglavnom, pjenušavo vino zaboravimo do iduće Nove godine. Pjenušac krije nekoliko dobrobiti za zdravlje pa neka jedna od vaših novogodišnjih odluka bude da se češće počastite čašom tog ukusnog slavljeničkog pića.

1. Pomaže zdravlju srca
Pjenušava vina obiluju biljnim spojevima polifenolima snažne antioksidativne aktivnosti koja smanjuje krvni tlak i tako mogu biti faktor koji smanjuje mogućnost pojave srčanih bolesti.

2. Proljepšava kožu
Ugljični dioskid u pjenušcu čini kožu čvršćom, a već spomenuti polifenoli smanjuju crvenilo.

U jednom decilitru pjenušca krije se osamdesetak kalorija, što ga čini jednim od alkoholnih pića s najmanje kalorija.

Napravite umirujuću kupku od jedne šalice mlijeka u prahu i pola šalice soli za kupanje, dodajte jednu šalicu bilo kojeg pjenušavog vina i jednu žlicu ugrijanog meda te sve zajedno promiješajte, a potom ulijte u kadu dok je punite vodom. Kad je kada puna, za dodatni užitak posipajte nekoliko ružinih latica. Djeluju kao prirodan omekšivač koji hidratizira i daje tonus koži.

3. Popravlja raspoloženje
Pjenušac sadrži prirodne elemente u tragovima koji popravljaju raspoloženje, naravno, ako ga pijete umjereno. Kako biste pojačali pozitivan učinak pjenušca, pijte ga uz ribu.

Okus mjehurića savršeno se nadopunjuje s morskom hranom, a riba bogata omega-3 masnoćama poput lososa i skuše također je vrlo zdrava i samim time podiže raspoloženje.

4. Ne deblja
U jednom decilitru pjenušca krije se oko devedeset kalorija, što ga čini jednim od alkoholnih pića s najmanje kalorija, pa je tako i zdravica pjenušavim vinom – zdravija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju