Mišići trbuha ili abdomena vrlo su važni jer podržavaju kralježnicu s prednje strane, a čvrst i ravan trbuh temelj je dobro oblikovanog tijela. Upravo zbog njihove velike važnosti majka priroda pobrinula se da trbušne mišiće možete učiniti čvršćima i bez bolnog 'pumpanja' u teretani.

U idealnom položaju za jačanje trbušnjaka nalazite se dok sjedite u automobilu, za uredskim stolom, ležite u krevetu, a trbuščića se možete riješiti i dok šećete psa. Ukratko, slijedeće jednostavne i bezbolne vježbe možete raditi gotovo svugdje.

1. Dok ste u automobilu
Stišćite i opuštajte trbušne mišiće dok stojite na crvenom semaforu. Ove su vježbe ekvivalent Kegelovim vježbama koje jačaju mišiće zdjeličnog dna: izvode se gotovo neprimjetnim pokretima.

2. Dok sjedite za stolom
Uvucite trbuh kao da zakopčavate uske traperice i dišite tako da ne opuštate trbušne mišiće. Zadržite položaj oko 30 sekundi te opustite trbuh. Ponovite postupak 10 puta.

3. Dok ležite u krevetu
Stavite palčeve odmah ispod pupka. Izdahnite i napuhnite trbuh, a zatim udahnite gurajući pupak prstima prema kralježnici. Zadržite deset sekundi pa ponovite 5 do 10 puta.

4. Dok ste u šetnji
Hodajte držeći se uspravno s ramenima prema nazad i pet koraka držite mišiće abdomena stisnutima. Opustite ih slijedećih pet koraka i ponavljajte sve dok se ne vratite kući.

5. Dok trčite
Dok vježbate na pokretnoj traci leđa neka su ravna, glava ravno naprijed, a trbušni mišići stisnuti. Pomoći će i dvadeset minuta brzog trčanja ili hodanja vani.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju