Masne naslage na trbuhu i struku koje se prelijevaju preko ruba hlača i neodoljivo podsjećaju na vrh kolačića muffina ovog mjeseca brojne će baciti u očaj. Dobra vijest je da postoje efikasne topilice nepoželjnih naslaga, a na vama je samo da ih odlučite iskoristiti

1. Borovnica
Masne naslage na struku, točnije one koje se nalaze oko unutrašnjih organa najveći su neprijatelji ne samo linije nego zdravlja, no utješna je činjenica kako se naslaga na tom području tijela najlakše otarasiti.

Brojna istraživanja pokazala su kako je efikasna 'topilica' naslaga na struku borovnica. Šaka svježih borovnica dnevno umanjuje želju za prekomjernim konzumiranjem hrane, bogate su dijetalnim vlaknima koji djeluju blagotvorno kod snižavanja kolesterola u krvi.

>>2 blic napitka koji će potjerati višak kalorija

2. Krastavac
Odlična namirnica koja pomaže u izbacivanu tekućine iz organizma ključna je u provođenju brojnih dijeta. Poželjno ga je jesti s korom koja potiče organizam na probavu.

Krastavac je sastavljen je od 95 posto vode i spada u niskokalorične namirnice. On je stoga siguran saveznik u borbi protiv masnoća, a posjeduje i visoki stupanj zasićenosti.

Smanjenje opsega određenih područja tijela teško je uočljivo ako radite samo vježbe snage

Da bi se u potpunosti iskoristili njegovi aduti, krastavac se pri konzumiranju mora dobro sažvakati. A žvakanje je također važno i za pospješivanje sitosti.

3. Aerobna aktivnost
Trčanje, kružni trening ili preskakanje užeta, sve što povećava broj otkucaja srca učinkovito je u namjeri da se riješite nepoželjnih naslaga.

Aerobna aktivnost je najučinkovitiji način sagorjevanja kalorija, stoga budite dosljedni u izvođenju vježbi. Radite ih 30 do 45 minuta tri ili četiri puta tjedno. Istraživanja su pokazala da su pravilni razmaci između treninga ključan faktor u topljenju masnog tkiva s trbuha

4. Intervalni trening
Intervalni trening dokazano ciljano smanjuje masnoće na trbuhu. Vježbanje visokog intenziteta kao što je intervalno vježbanje u kojem izmjenjujete kratke i izrazito intenzivne vježbe s vježbama niskog intenziteta ili razdobljem odmora, otpušta bujicu hormona, uključujući epinefrin, koji omogućuje tijelu sagorijevanje kalorija čak i nakon što prestanete vježbati.

>>U samo nekoliko zalogaja do ravnog trbuha

5. Vježbe snage kombinirajte s kardio vježbama
Smanjenje opsega određenih područja vašeg tijela teško je uočljivo ako radite samo vježbe snage, no one u kombinaciji s kardio vježbama daju itekako učinkovite rezultate. Iako je uvriježeno da su trbušnjaci učinkoviti u smanjenju masnih naslaga to je svojevrstan mit jer trbušnjaci učvršćuju mišiće, ali ne tope masnoće.

U svakodnevan trening stoga uvrstite kardio vježbe poput onih za leđa koje će vam pomoći u skidanju masnih jastučića na području trbuha i oblikovati tako željeni struk.

Isprobajte vježbu s pilates loptom. Lezite na ravnu podlogu s rukama ispruženim prema naprijed, loptu obuhvatite nogama i dok podižete ruke prema gore odižući gornji trup istovremeno podižite loptu. Vratite se u početni položaj i vježbu ponovite deset puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju